Ελλάδα

Lockdown: Κάθε πράγμα στον καιρό του τονίζουν οι ειδικοί – «Δύσκολο» το άνοιγμα στις 22 του μήνα

16.03.2021 | 20:45 Eνσωμάτωση

Στην άρση των περιοριστικών μέτρων προχωρά σταδιακά η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο μάλιστα για σταδιακό άνοιγμα από την ερχόμενη Δευτέρα.

«Να μην προκαταλαμβάνουμε τις αποφάσεις»

Ωστόσο, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, σημείωσε ότι ένα ενδεχόμενο άνοιγμα τη Δευτέρα 22 του μήνα, όχι μόνο είναι δύσκολο αλλά μάλλον και απίθανο.

«Οποιαδήποτε συζήτηση και εισήγηση κάνουμε προς την κυβέρνηση γίνεται με συνεκτίμηση των δεδομένων των νοσοκομείων. Αν αξιολογήσουμε τις προηγούμενες ημέρες, τότε τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Δε μιλάμε για 22 του μηνός, μιλάμε για 29 του μηνός».

Ο κ. Γαργαλιάνος σημείωσε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι και εξετάζονται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

«Θα συζητήσουμε τις πιθανότητες πότε και τι θα ανοίξουμε. Είναι δύσκολο να συζητάς οποιοδήποτε άνοιγμα με την εικόνα αυτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να μένουν όλα κλειστά».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων επισήμανε ότι θα ανοίξει «κάθε πράγμα στον καιρό του», μετά από αξιολόγηση όλων των δεδομένων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/03/2021