Κόσμος

Αύριο η πρόταση της Κομισιόν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τι θα περιέχει

16.03.2021 | 21:36 Eνσωμάτωση

Με στόχο να μην χαθεί και η πολύτιμη φετινή τουριστική περίοδος η Κομισιόν θα παρουσιάσει αύριο το πολυαναμενόμενο «πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό».

Το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό» θα έχει τρία στοιχεία

1. Αν ο φέρων είναι εμβολιασμένος

2. Αν έχει κάνει PCR test

3. Αν ασθενήσει με COVID-19.

Αν πληρεί κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις τότε θα ταξιδεύει.

Το “πράσινο διαβατήριο” θα περιλαμβάνει έναν κώδικα QR, θα δίνεται δωρεάν και θα είναι γραμμένο στη γλώσσα κάθε χώρας, με μετάφραση του κειμένου και στα αγγλικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα κράτη-μέλη θα αποφασίζουν τα ίδια αν γίνουν αποδεκτά και εμβόλια που δεν έχει εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Σε μια σημαντική εξέλιξη στη μάχη των εμβολίων, η εταιρεία Moderna ανακοίνωσε ότι άρχισε κλινικές δοκιμές του εμβολίου της και σε μικρά παιδιά, ακόμα και σε βρέφη έξι μηνών.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη δοκιμή του εμβολίου της για τον κορωνοϊό σε χιλιάδες παιδιά, ηλικίας από 6 μηνών έως 11 ετών. Συνολικά θα πάρουν μέρος 6.750 παιδιά στις ΗΠΑ και στον Καναδά, με τρεις δόσει στα μικρότερα και δύο δόσεις στα μεγαλύτερα. Τα παιδιά θα παρακολουθούνται για 12 μήνες.
Το εμβόλιο της Moderna βασίζεται στην τεχνολογία του mRNA, είναι δυο δόσεων με διαφορά 4 εβδομάδων. Για τους ενηλίκους έχει κριθεί ασφαλές και αποτελεσματικό σε ποσοστό 94% και έχει λάβει έγκριση στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/03/2021