Ελλάδα

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: «Για τρεις γκλοπιές απολογούμαστε σε όλο το απλυταριό» – Σάλος από τις αδιανόητες δηλώσεις

16.03.2021 | 20:51 Eνσωμάτωση

Σε αδιανόητες και εξόχως προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Θανάσης Νταβούρας, ο οποίος αναφερόμενος στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης είπε πως: «για τρεις γκλοπιές απολογούμαστε σε όλο το απλυταριό».

Σάλο προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Θανάση Νταβούρα σχετικά με τα περιστατικά βίας στη Νέα Σμύρνη και τον άγριο ξυλοδαρμό του 29χρονου στην πλατεία της περιοχής με πτυσσόμενο γκλομπ από συνάδελφό του αστυνομικό.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός ανέφερε ότι για 3 γκλομπιές απολογούνται τώρα γονατιστοί, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

«Την πάτησαν οι συνάδελφοι, πιστεύω λόγο απειρίας. Είχε συγκέντρωση στην πλατεία η αναρχική συνέλευση της γειτονιάς. Αυτό που είδαμε στο βίντεο ήταν μία πάρα πολύ άσχημη εικόνα, για την οποία για τρεις γκλοπιές απολογούμασταν γονατιστοί σε όλο το απλυταριό», ήταν η επίμαχη δήλωση.

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε λίγα 24ωρα μετά ο 28χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ από κουκουλοφόρους, ο ίδιος είπε ότι ο ξυλοδαρμός του αστυνομικού ήταν οργανωμένος, όπως και αυτός του πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μέρα μεσημέρι.

«Έχει προηγούμενο. Μία κακή εικόνα ενός συναδέλφου, μία άτυχη στιγμή, μία άσχημη εικόνα, πείτε το όπως θέλετε, παραλίγο να οδηγήσει στη δολοφονία ενός άλλου συναδέλφου».

Στην ερώτηση εάν ήταν πράξη αντεκδίκησης, απάντησε:

«Είναι τα αντικοινωνικά κομπλεξικά αποβράσματα τα οποία ζουν με αίμα αστυνομικού. Είναι βρικόλακες που ζουν με αίμα αστυνομικού και δυστυχώς υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Και κυβέρνηση ηθικός αυτουργός και αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το βίντεο με την επίθεση στον αστυνομικό το είδαμε από την αρχή ενώ ό,τι προηγήθηκε του ξυλοδαρμού του νεαρού στη Νέα Σμύρνη παραμένει ακόμα άγνωστο.

«Το βίντεο με το λιντσάρισμα του αστυνομικού το είδαμε από την αρχή. Εκείνα τα βιντεάκια δεν τα είδαμε ποτέ απ’ την αρχή. Εκείνος φώναζε ότι πονάει. Ο συνάδελφός μου δεν πρόλαβε να βγάλει κιχ. Άντε να τελειώνουμε γιατί το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται και ο Παπάς».

Ο ανθυπαστυνόμος που χτύπησε με το πτυσσόμενο γκλομπ τον 29χρονο έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ συνεχίζεται η διοικητική έρευνα και για τους υπόλοιπους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν τον άγριο ξυλοδαρμό του πολίτη χωρίς να επέμβουν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/03/2021