Πολιτική

Το «μπαλάκι» στην Πολιτική Προστασία ρίχνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

16.03.2021 | 20:16 Eνσωμάτωση

Στην πολιτική προστασία ρίχνει ο Άδωνις Γεωργιάδης την ευθύνη για την τέλεση μυστηρίου εν μέσω καθολικής απαγόρευσης, λέγοντας ότι τον κάλεσαν σε μια βάπτιση για την οποία είχε βγει ειδική άδεια..

«Θα ρωτήστε την οικογένεια ή την υπηρεσία που έδωσε την άδεια. Είχα εγώ ο Άδωνις Γεωργιάδης οποιαδήποτε εμπλοκή με την έκδοση της άδειας αυτής ; Απάντηση: Όχι. Η άδεια δεν εξεδόθη λόγω του υπουργού.»

Ο υπουργός Ανάπτυξης που αποκάλυψε ο ίδιος ότι έγινε νονός στην ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάρφωσε την Πολιτική Προστασία ότι έχει εκδώσει και άλλες κατ’ εξαίρεση άδειες τέλεσης βαπτίσεων σε περιοχές που βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο επικινδυνότητας.

Όμως ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας και εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δήλωσε άγνοια για βαπτίσεις την ώρα που οι ναοί είναι κλειστοί.

«Από αυτό που γνωρίζω εγώ, αυτό πρώτη φορά το ακούω. Ούτε στην ΚΥΑ υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή μπορεί κανείς να πάρει άδεια και να τελέσει οτιδήποτε θέλει σε μια εκκλησία, έξω από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις ΚΥΑ που βγαίνουν κάθε εβδομάδα».

Και παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης επικαλείται σοβαρούς οικογενειακούς λόγους το έγγραφο με την υπογραφή του Γεν. Γρ. Πολιτικής Προστασίας μιλά απλά για προγραμματισμένη βάπτιση προτού η Αττική μπεί σε βαθύ κόκκινο επίπεδο επικινδυνότητας.

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει κορονογλέντι στην Ικαρία και ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, ο κ. Γεωργιάδης βαφτίσια και οι συνεργάτες του κ. Αρκουμανέα γλέντι την Τσικνοπέμπτη. Μάλλον τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για όλους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.»

Ο κ. Γεωργιάδης επιμένει πως τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Δηλαδή αν έπαιρνα μια κολυμβήθρα και πήγαινα σε μια διαδήλωση υπέρ του Κουφοντίνα και κάνω τα βαφτίσια μέσα στη διαδήλωση θα επιτρεπόταν;»

Ερώτημα πάντως παραμένει με ποια διαδικασία και με ποια κριτήρια εκδίδονται οι κατ’ εξαίρεση άδειες από την πολιτική προστασία τη στιγμή που δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στην ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 3 Μαρτίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/03/2021