Υγεία

Κορωνοϊός: Κανονικά οι εμβολιασμοί με AstraZeneca στην Ελλάδα – Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων εμβολιασμών

16.03.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Σε πανευρωπαϊκό θρίλερ εξελίσσεται ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς 18 συνολικά χώρες έχουν αναστείλει τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο.

Πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60 – 64, προσέρχονται κανονικά στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, προκειμένου να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της εταιρίας AstraZeneca.

Λίγες ώρες πριν, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, είχε δώσει το «πράσινο φως» για τη συνέχιση του εμβολιασμού.

Περισσότερα τα οφέλη του εμβολίου

Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων των παρενεργειών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη.

Στη χώρα μας έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής 1 θρομβοεμβολικό επεισόδιο. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι το επεισόδιο δεν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca και κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει κανονικά στα εμβολιαστικά κέντρα.

Στην Ελλάδα, 172.000 πολίτες 60 – 64 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση από το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ έχουν κλειστεί άλλα 182.000 ραντεβού.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της επιχείρησης «Ελευθερία», την σκυτάλη για τον εμβολιασμό με εμβόλια της AstraZeneca θα πάρουν οι ηλικιακές ομάδες 65 – 69 και 70 – 74, καθώς και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων εμβολιασμών

Από τις 19 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων, δηλαδή περίπου 250.000 πολίτες.

Από τις 26 Μαρτίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 70 – 74, ενώ αρχές Απριλίου της ηλικιακής ομάδας 65 – 69.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/03/2021