Ελλάδα

Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα για τουλάχιστον ένα μήνα

10.03.2021 | 20:30 Eνσωμάτωση

Νέα δεδομένα βάζει στο τραπέζι η έκρηξη των κρουσμάτων, απομακρύνοντας, όπως όλα δείχνουν, την άρση του lockdown μέσα στον Μάρτιο. Οι νέες μολύνσεις κινήθηκαν και σήμερα σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, φτάνοντας τις 2.663, ενώ αμείωτη παραμένει η πίεση στο σύστημα υγείας, με τις διασωληνώσεις να φτάνουν τις 479.

Την πιο κρίσιμη εβδομάδα διανύει η χώρα με το τρίτο κύμα ένα μήνα μετά την έναρξη του τρίτου lockdown να μην έχει ακόμη κορυφωθεί.

2.633 τα νέα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα με την Αττική να καταγράφει για μια ακόμη μέρα υψηλό αριθμό θετικών τεστ φτάνοντας στα 1.322. Υψηλός και ο αριθμός των διασωληνωμένων στους 479 με 48 ασθενής να χάνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η κορύφωση του τρίτου κύματος με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας ακόμη μέχρι να τα κρούσματα να αποκλιμακωθούν.

«Αν έχει χρειαστεί ένας μήνας για την κορύφωση ίσως τόσο χρειαστεί και για την ύφεση στο σημείο που ήμασταν δηλαδή τον Ιανουάριο.»

Την ανησυχία εντείνουν και οι μεταλλάξεις του ιού με την αυξητική τάση των κρουσμάτων να συνεχίζεται και μετά την καθαρά Δευτέρα.

«Αυτό που υποψιαζόμαστε, ότι ο αριθμός των μεταλλαγμένων είναι ακόμη μεγαλύτερος, μπορεί να συνεχιστεί και μετά τη καθαρά Δευτέρα.»

Η παράταση του 3ου lockdown είναι πλέον ορατή εξαιτίας της αύξησης του δείκτη θετικότητας με τα στοιχεία να δείχνουν αύξηση του ιϊκού φορτίου σε Θεσσαλονίκη Βόλο και Ηράκλειο.

Στο στόχαστρο οι διαδηλώσεις

Το τρίτο κύμα της πανδημίας συνοδεύεται και από κύμα διαδηλώσεων με αποκορύφωμα τη χθεσινή ογκώδη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπορυγώ Άκης Σκέρτσος έριξε την ευθύνη της αύξησης των κρουσμάτων προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Πού ήταν τα κρούσματα όταν ο κ. Τσίπρας έδωσε στις 10 Φεβρουαρίου το κάλεσμα για διαδηλώσεις. Όταν βγήκε και έδωσε κάλυψη στις διαδηλώσεις»

Στην Κουμουνδούρου παραπέμπει ο Άδωνις Γεωργιάδης του εμπόρους προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέα αναβολή στο άνοιγμα των καταστημάτων.

«Όσο ο ιός μεταδίδεται και ο ιός μεταδίδεται σε μαζικές διαδηλώσεις υποχρεωτικά, τόσο απομακρύνεται το άνοιγμα των καταστημάτων. Κι αν έχετε αγωνία για τα καταστήματά σας να πάτε στην Κουμουνδούρου και να το εξηγήσετε στον κ. Τσίπρα.»

Χθες ο κ. Γεωργιάδης, παρακάμπτοντας τους επιστήμονες και ενώ όλοι ανέμεναν έκρηξη κρουσμάτων, προανήγγειλε άνοιγμα της αγοράς μέσα στο Μάρτιο. Δυστυχώς, είμαστε όλοι αντιμέτωποι και με μία κυβέρνηση ασυνεννοησίας που δεν ξέρει τι της γίνεται.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/03/2021