Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Καρέ καρέ η επίθεση στον αστυνομικό – Σοκάρει η βιαιότητα εναντίον του

10.03.2021 | 21:22 Eνσωμάτωση

Οι εικόνες του αστυνομικού να βρίσκεται αιμόφυρτος στο έδαφος χωρίς να κινεί τα άκρα του μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε, «πάγωσαν» το πανελλήνιο.

Η ομάδα ΔΡΑΣΗ με τις μοτοσικλέτες τους διασχίζουν κάθετα την οδό Πλαστήρα στη Νέα Σμύρνη. Εκατοντάδες κόσμου εκσφενδονίζει εναντίον των αστυνομικών πέτρες και φωτοβολίδες.

Ξαφνικά, μέσα από το πλήθος ένας νεαρός τρέχει προς τους αστυνομικούς, αρπάζει από το κεφάλι τον αστυνομικό που είναι συνεπιβάτης στην τελευταία μοτοσικλέτα της πομπής, τον πετάει κάτω με δύναμη.

Το κράνος φεύγει από το κεφάλι του και εκεί ξεκινά να δέχεται τα πρώτα δολοφονικά χτυπήματα. Τουλάχιστον πενήντα νεαροί ορμούν για να χτυπήσουν τον αστυνομικό.

Με κλωτσιές, καδρόνια και πέτρες χτυπούν με μανία τον ανήμπορο να αντιδράσει αστυνομικό. Οι εικόνες της φονικής επίθεσης καταγράφονται και από το ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας.

Ο αστυνομικός δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα. Λίγα μέτρα παρακάτω οι συνάδελφοί του διαπιστώνουν πως νεαρός αστυνομικός δεν βρίσκεται πια στην ομάδα τους.

Το κέντρο της αστυνομίας καλεί τους πάντες να σπεύσουν στο σημείο της επίθεσης. Άνδρες των ΜΑΤ απωθούν τους νεαρούς και εντοπίζουν τον αστυνομικό βαριά χτυπημένο μέσα σε μια λίμνη αίματος πεσμένο στην άσφαλτο.

Η περιοχή ασφαλίζεται, δημιουργείται μία ασπίδα από αστυνομικούς που προσπαθούν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ δέχονται πέτρες και φωτοβολίδες από τους κουκουλοφόρους.

Ειδοποιείται το ΕΚΑΒ. Ένας αστυνομικός με ό,τι έχει στη διάθεσή του σκύβει πάνω από τον συνάδελφό του και προσπαθεί να τον βοηθήσει.

Με προσεκτικές κινήσεις, οι διασώστες δίνουν τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρουν τον 28χρονο αστυνομικό στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο νεαρός αστυνομικός βρίσκεται εκτός κινδύνου και φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι αλλά και σε ολόκληρο το σώμα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/03/2021