Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ένας εκ των συλληφθέντων

10.03.2021 | 21:24 Eνσωμάτωση

Ένα πορτοφόλι στον τόπο του ξυλοδαρμού ήταν αυτό που οδήγησε τις Αρχές στον 23χρονο που συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στα χέρια των αρμόδιων διωκτικών αρχών βρίσκεται ένας νεαρός, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του 28χρονου αστυνομικού χθες βράδυ στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός αντιμετωπίζει την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραπέμφθηκε ενώπιον του ανακριτή στον οποίο θα απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η ίδια κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας απαγγέλθηκε και σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση και δεν έχουν ακόμα συλληφθεί.

Συνολικά, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 16 άτομα, από τα οποία οι επτά είναι ανήλικοι, ενώ δύο από αυτούς είχαν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν καθώς είχαν προσαχθεί για υποθέσεις που σχετίζονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Του έπεσε το πορτοφόλι

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν στα ίχνη με… κινηματογραφικό τρόπο. Ένα πεσμένο πορτοφόλι στο σημείο της άγριας επίθεσης σε βάρος του 28χρονου αστυνομικού οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στη σύλληψη του 23χρονου. Όταν οι άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν το πορτοφόλι, το παρέδωσαν στο αστυνομικό τμήμα με την σημείωση να ειδοποιηθούν όταν εμφανιστεί ο κάτοχος.

Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης για να δηλώσει την απώλεια του πορτοφολιού, έπεσε σε αντιφάσεις όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις και, τελικά, του πέρασαν χειροπέδες.

Τρία κακουργήματα, πέντε πλημμελήματα

Οι 16 συνολικά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευέλπιδων μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών αξιόποινων πράξεων.

Μεταξύ των 16 συλληφθέντων οι επτά ήταν ανήλικοι. Γι΄ αυτούς η δικογραφία διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή ανηλίκων.

Οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν να ασκήσουν στους υπόλοιπους κατηγορούμενους ποινική δίωξη κατά περίπτωση, σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Εκτός από τον 23χρονο, οι υπόλοιποι 15 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες:

Για τρία κακουργήματα

  • Έκρηξη
  • Κατοχή εκρηκτικών υλών
  • Απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης

Για πέντε πλημμελήματα

  • Επικίνδυνη Σωματική Βλάβη
  • Εξύβριση
  • Διατάραξη κοινής ειρήνης
  • Οπλοφορία
  • Οπλοχρησία

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες και μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/03/2021