Πολιτική

Νέα Σμύρνη: Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει η ΝΔ – Στρατηγική έντασης βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

10.03.2021 | 20:54 Eνσωμάτωση

Με φόντο τις ακραίες εικόνες στη Νέα Σμύρνη, η πολιτική σύγκρουση χτυπάει «κόκκινο».

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, βουλευτής ΝΔ και Πάνος Σκουρλέτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα πρόσφατα γεγονότα.

«Υπάρχει ένταση, ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος επισήμανε ότι μια σειρά γεγονότων οδήγησε στις καταδικαστέες εικόνες που είδαμε τα τελευταία 24ωρα.

«Υπάρχει μία ένταση στην κοινωνία. Υπάρχουν μία σειρά εκδηλώσεων οι οποίες ξεκίνησαν επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει πράξη την προεκλογική της δέσμευση για αστυνόμευση στα πανεπιστήμια. Συνεχίστηκε με εκδηλώσεις – διαδηλώσεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και υπήρξε η αφορμή της Κυριακής (σ.σ. ξυλοδαρμός πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης), μία εντελώς κακή και απαράδεκτη στιγμή για την ελληνική αστυνομία, η οποία έδωσε χθες τη δυνατότητα σε εκείνους που ήθελαν ούτως η άλλως να κάνουν αυτό που λέμε μπάχαλο, να το κάνουν πράξη», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Μιλάω και για την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά κυρίως γι’ αυτούς οι οποίοι κρυπτόμενοι πίσω από όλα αυτά θέλουν να δημιουργήσουν ένα διχαστικό κλίμα».

«Στρατηγική έντασης από μεριά κυβέρνησης»

Σηκώνοντας το γάντι, ο Πάνος Σκουρλέτης αναρωτήθηκε αν θα συνέβαιναν τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης, αν δεν είχε προηγηθεί το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του πολίτη στην πλατεία της περιοχής από αστυνομικό την περασμένη Κυριακή.

«Εάν δεν είχαμε δει παρόμοιες εικόνες στα Πετράλωνα, στο Χαλάνδρι, γιατί δεν είναι μεμονωμένο το γεγονός, εάν καθημερινά τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα νέα παιδιά στους δρόμους, βρίσκονται απέναντι σε μία συμπεριφορά bulling εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων;» αναρωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιλέγει μια στρατηγική διχασμού.

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία στρατηγική, η οποία έχει δύο πλευρές. Η μία πλευρά είναι ότι θέλοντας να καλύψει την αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας, θέλει να εκπέμψει ένα σήμα πυγμής ότι τα καταφέρνει στα ζητήματα του νόμου και της τάξης».

«Αδιέξοδη η στρατηγική έντασης»

Σχετικά με τις κατηγορίες της κυβέρνησης προς την αξιωματική αντιπολίτευση για «νέες πλατείες αγανακτισμένων», ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «μια συνεκτική αλλά αδιέξοδη στρατηγική έντασης και αυταρχικοποίησης. Δυστυχώς βλέπουμε ότι πάει να εγκαθιδρύσει ένα αστυνομικό κράτος, μία αστυνομική δημοκρατία, η οποία είναι σύμφυτη με μία αντικοινωνική πολιτική σε όλα τα επίπεδα».

Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν επενδύει στην ένταση και τον φόβο τόνισε από τη μεριά του ο κ. Ρουσόπουλος.

«Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν επενδύει στον φόβο. Γιατί όποιος επενδύει στον φόβο παραπέμπει σε παλαιότερα καθεστώτα, αυταρχικά καθεστώτα, που δε τα υιοθέτησε ποτέ η Νέα Δημοκρατία, μια παράταξη καθαρά δημοκρατικών αρχών και θέσεων», επισήμανε ο κ. Ρουσόπουλος ο οποίος κάλεσε σε σύγκληση και συναίνεση.

«Θα περίμενα από την αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για διχαστικό κλίμα όταν πηγαίνει και ζητάει η ενότητα, να κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος».

Για στοχοποίηση της νεολαίας έκανε λόγο από τη μεριά του ο Πάνος Σκουρλέτης, στο μήνυμα του πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα στοχοποίησε τη νεολαία», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος ζήτησε κατάργηση της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

«Να καταργηθεί η ομάδα ΔΡΑΣΗ διότι από τη δομή της είναι μια ομάδα που επιτίθεται με τα μηχανάκια πάνω στους διαδηλωτές», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/03/2021