Ελλάδα

Καθολικό lockdown: Τί οδήγησε τη Δυτική Αττική σε σκληρό lockdown

17.12.2020 | 19:53 Eνσωμάτωση

Νεο σκληρότερο lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, κλείσιμο click away, κλείσιμο κομμωτηρίων και εκκλησιών αλλά και απομόνωση σε ειδικούς χώρους επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς για την Δυτική Αττική Τα μέτρα μπαίνουν σε εφαρμογή από τα ξημερώμτα και μέχρι την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Κόκκινος συναγερμός στη Δυτική Αττική.

Ο υφυπουργός πολιτκκής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την περαιτέρω αυστηροποίηση του λοκντάουν, λόγω της ανησυχητικής επιδημιολογικής εικόνας που επιμένει παρά τα υφιστάμενα μέτρα.

Από αύριο στις 6 το πρωί και για 7 ημέρες σε σκληρότερο λοκνταουν οι δήμοι Ασπροπύργου Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας

Aπό την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις περιοχές αυτές ισχύει:

Απαγόρευση κυκλοφορίας 18:00 – 05:00 με εξαίρεση τους εργαζόμενους

Αναστολή του click away

Kλείνουν κομμωτήρια – βιβλιοπωλεία – καταστήματα περιποίησης νυχιών

Κλείνουν οι εκκλησίες

Απαγορεύεται η ατομική προσευχή

Μαζική έλεγχοι rapid test

Θα πραγματοποιείται Moριακός έλεγχος / 5 ημέρες εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας σε όλες τις περιοχές

Απομόνωση ασθενών που δεν χρήζουν νοσηλείας σε ειδικούς χώρους

Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών

Όπως ανακοίνωσε ο κύριος Χαρδαλιάς μετά το περας της μίας εβδομάδας εφαρμογής του σκληρότερου λοκντάουν θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης προκειμένου να αποφασιστεί η άρση ή η παράτασή του.

Τί οδήγησε τη Δυτική Αττική σε σκληρό lockdown

Οι λοιμωξιολόγοι είχαν βάλει στο μικροσκόπιο αυτές τις περιοχές βλέποντας το επιδημιολογικό φορτίο ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Υπήρχε μια υπερμετάδοση σε αυτές τις περιοχές, όπου υπάρχουν και ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά. Άπαντες στην επιτροπή συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα.  Τις επόμενες ώρες θα έχουμε νεώτερα για την Κοζάνη και εν γένει τη Βόρεια Ελλάδα. Στο «κόκκινο» και η Δράμα και η Ξάνθη. Σε όλες αυτές τις περιοχές θα γίνει μια προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης ώστε να αποφευχθούν τα αυστηρότερα μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/12/2020