Καιρός

Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή με λίγες νεφώσεις – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

17.12.2020 | 21:07 Eνσωμάτωση

Ήπιος ο καιρός τις επόμενες μέρες στις περισσότερες περιοχές, με περιορισμένες βροχές αρκετά, τοπικές ομίχλες το πρωί και αρκετό ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Την Παρασκευή τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο θα απολαύσουν οι κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας και της βόρειας, κυρίως στα κεντροβόρεια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές, στα κεντρονότια τμήματα της Μακεδονίας και στα ανατολικά ηπειρωτικά, αναμένονται κατά περιόδους πιο πυκνές νεφώσεις.

Πιθανόν να δώσουν ένα ψιλόβροχο στην ανατολική Θεσσαλία, κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα και στην Εύβοια. Μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά υπάρχει και στο Ιόνιο νωρίς το πρωί , ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε βόρειες και ανατολικές διευθύνσεις ήπιοι, 2-3 μποφόρ. Βοριάδες και στο Αιγαίο , με εντάσεις που δεν θα ξεπερνάνε στο μεγαλύτερο μέρος τα 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο , αλλά και παροδικες νεφώσεις το μεσημεράκι , οπότε και δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στα πιο βόρεια του νομού, προς τα σύνορα με βοιωτία. Η θερμοκρασία από 9-15 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3-4 στο Σαρωνικό και μέχρι 5 στον Ευβοικό.

Καλός θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ομίχλες τις πρώτες πρωινές ώρες. Ηλιοφάνεια προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν περισσότερο στα κεντρονότια τμήματα της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία από 6-13 με ελαφρύ βοριαδάκι να πνέει στην περιοχή 2-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , το Σάββατο περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις . Στην ανατολική Θεσσαλία θα βρέξει λίγο τοπικά κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα, όπως και στο Ιόνιο μετά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια με 12-14 βαθμούς το μεσημέρι και μέχρι 17 στις υπόλοιπες περιοχές, με βοριάδες στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ, στο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιάδες.

Κλείνοντας, την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με το ψιλόβροχο των τελευταίων ημερών σε κεντρική Μακεδονία και ανατολική Θεσσαλία και τοπικές βροχές μέσα στη μέρα στο Ιόνιο με καταιγίδες το βράδυ. Βοριάδες στο Αιγαίο, νοτιάδες στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/12/2020