Κόσμος

Με κορωνοϊό ο Μακρόν – Χθες το βράδυ νόσησε, λένε από το Ελιζέ

17.12.2020 | 20:34 Eνσωμάτωση

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν υπεβλήθη σε τεστ RTPCR μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων, αναφέρει ο Ελιζέ, χωρίς να διευκρινίζει ακριβώς ποια συμπτώματα παρουσίασε.

«Σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς που ισχύουν για όλους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραμείνει σε απομόνωση για 7 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τις δραστηριότητές του εξ αποστάσεως» διαβεβαιώσε το προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας.

Τι λένε από το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας

Από το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας λένε ότι στο δείπνο χθες το βράδυ συμμετείχαν 10 άτομα, στενοί συνεργάτες, κομματικά στελέχη και εταίροι του Μακρόν και του Μπαϊρού με αντικείμενο τη στρατηγική συνεργασία των κομμάτων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το περιοδικό Λε Πουάν, οι πηγές του Ελιζέ λένε ότι όλοι φορούσαν μάσκες και τηρούσαν αποστάσεις ενώ δείπνησαν σε ένα τραπέζι 15 μέτρων.

Όμως η μια πηγή αναφέρει ότι ο Μακρόν έβηχε ήδη και είχε καταρροή ενώ η άλλη λέει ότι ήταν καλά και παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα σήμερα το πρωί.

Από το μέγαρο Μαξίμου ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι ο Έλληνος πρωθυπουργός υποβάλλεται σε τεστ κάθε δυο ημέρες, έτσι έγινε και μετά τη σύνοδο Κορυφής, το τελευταίο το έκανε σήμερα και είναι αρνητικό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/12/2020