Ελλάδα

Κύκλωμα ναρκωτικών: Κατ’ οίκον παραδόσεις, συνθηματικά, κρύπτες και… διάσημο πελατολόγιο

17.12.2020 | 21:28 Eνσωμάτωση

Κατ' οίκον παραδόσεις κοκαΐνης και άλλων ουσιών, ευρηματικά συνθηματικά για να μην γίνονται αντιληπτοί και ένα πελατολόγιο – «φωτιά».

Έτσι, συνοψίζεται η δράση του κυκλώματος που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η έφοδος των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών σε 7 σπίτια, η σύλληψη 6 ατόμων και τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν αποκάλυψαν ένα πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα με εκατοντάδες πελάτες.

Η συμμορία έκανε κατ’οίκον παράδοση κοκαΐνης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου σε βάρδιες, ύστερα από παραγγελίες που δέχονταν στα «υπηρεσιακά» τους τηλέφωνα.

Για την εκτέλεση μάλιστα των παραγγελιών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα στα οποία είχαν κατασκευάσει αυτές τις ηλεκτρικές κρύπτες, ώστε να μην εντοπίζονται σε κοινούς ελέγχους τα ναρκωτικά.

Οι πελάτες έκλειναν ραντεβού λίγα τετράγωνα μακριά από τα σπίτια τους και παραλάμβαναν την λευκή κρυσταλλική σκόνη.

Προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί, στις συνομιλίες χρησιμοποιούσαν ειδικούς…. κωδικούς

Οι λέξεις «ένα κλειδί», «ένα ποτό» , «μονό», «1 κρασάκι» , «1 πίτσα» ,»«1 μπυρίτσα» και το «διαμαντάκι εννιάρι» αντιστοιχούσαν σε 1 γραμμάριο κοκαΐνης.

Έως τώρα εντοπίστηκαν 235 συναλλαγές σε σαλόνια της υψηλής κοινωνίας σε Βόρεια προάστια, κέντρο και Νότια προάστια.

Το πελατολόγιο

Τραγουδιστές και σύζυγοι τραγουδιστών, αθλητές, επιχειρηματίες, δικηγόροι, διαφημιστές φαίνεται να έκαναν τηλεφωνικές παραγγελίες  στα μέλη του κυκλώματος βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη και δίνοντας από 70 έως 100 ευρώ για ένα γραμμάριο.

Αρχηγός της σπείρας ένας 33χρονος κακοποιός, ο οποίος στο παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει σε ληστείες. Φαίνεται πως είχε στενές συνεργάτιδες τρεις γυναίκες, τη σύζυγο, την κουνιάδα και την πεθερά του.

Η τετραμελής ομάδα είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας , τη στρατολόγηση νέων μελών, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων και ήταν εκείνοι που κανόνιζαν ποιος, πώς και πότε θα κάνει το delivery.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ

Η αποκρυπτογράφηση των τηλεφωνικών συνομιλιών στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων αναμένεται να δώσει κι άλλα στοιχεία για τους δεκάδες πελάτες που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/12/2020