Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συγκλονίζουν τα γράμματα σε γιατρούς στις ΜΕΘ

07.12.2020 | 20:19

Οι άνθρωποι που μάχονται τον ιό από την πρώτη γραμμή, δηλαδή οι νοσηλευτές και γιατροί, γράφουν εδώ και μήνες τη δική τους ιστορία. Πολλές φορές με δραματικό τρόπο πληρώνοντας με την ίδια την ζωή τους.

Ήρωες της πρώτης γραμμής. Πλήρωσαν με τη ζωή τους τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Η Σοφία από τη Δράμα, 58 ετών. Η Λίτσα από τη Νάουσα, 37χρονών. Τελευταίο θύμα, μία 62χρόνη συνάδελφός τους από την Καβάλα.

«Πάλεψε γενναία για 20 ημέρες»

Η 62χρόνη νοσηλεύτρια εργαζόταν στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας.

Η μοίρα έπαιξε μάλιστα τραγικό παιχνίδι στην ίδια και την οικογένειά της αφού η 62χρόνη έφυγε από τη ζωή λίγο μετά αφότου γεννήθηκε το εγγονάκι της.

«Καλό παράδεισο»

Λίγα 24ώρα μετά τον θάνατο της 37χρονης νοσηλεύτριας από τη Νάουσα, η προσωπική της σελίδα στο Facebook έχει κατακλυστεί από μηνύματα οδύνης.

«Όταν δύο τόσο όμορφα μάτια κλείνουν για πάντα , οι λέξεις είναι φτωχές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έκανε, και τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της. Λυπάμαι ειλικρινά».

«Σώστε τον πατέρα μου»

Ιατροί και νοσηλευτές δίνουν τον ύστατο αγώνα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας. Τα γράμματα που λαμβάνουν από συγγενείς ασθενών μιλούν από μόνα τους για τη σημασία του αγώνα τους.

Ένα από αυτά ανάρτησε η εντατικολόγος ΜΕΘ του νοσοκομείο Κατερίνης, Μαρίνα Οικονόμου.

«Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι για εσάς όλο αυτό. Δίνετε αγώνα ζωής. Σας παρακαλώ κάντε ότι μπορείτε για τον πατέρα μου. Βάλτε τα δυνατά σας. Τον χρειαζόμαστε ακόμα. Προσεύχομαι νύχτα μέρα και για εσάς και για τον πατέρα μου, να σας δώσει δύναμη ο Θεός, να τους κάνετε όλους καλά».

Η στήριξη όπως λένε ιατροί και νοσηλευτές των απλών ανθρώπων στον αγώνα που δίνουν καθημερινά είναι τεράστια.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/12/2020

Ελλάδα