Ελλάδα

Στολισμένες οι βιτρίνες, χωρίς κόσμο οι δρόμοι

07.12.2020 | 20:38

Ο χρόνος -όπως όλα δείχνουν- μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα και των υπόλοιπων καταστημάτων με τους ειδικούς όμως να απευθύνονται στους πολίτες με δραματικούς τόνους.

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει 7 Δεκεμβρίου και να μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, ωστόσο οι πιο πολυσύχναστοι δρόμοι της Αθήνας είναι άδειοι, τα καταστήματα κλειστά και τίποτα δε θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές.

Από την άλλη πλευρά, οι εικόνες από το Λονδίνο μπορεί να μας κάνουν να λησμονούμε την μαγεία των Χριστουγέννων, με τα καταστήματα ανοιχτά και την κίνηση στους δρόμους, ωστόσο δημιουργούν ανησυχία λόγω απίστευτου συνωστισμού και μας υπενθυμίζουν τι μπορεί να σημαίνει η πρόωρη άρση των μέτρων.

«Εκλιπαρώ τους Έλληνες να μην οδηγηθούν σε εικόνες συνωστισμού όταν ανοίξουμε την αγορά. Όλα μπορούν να γίνουν σιγά σιγά» τόνισε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Η κλιμακωτή επάνοδος του λιανεμπορίου θα συνδυαστεί με πάρα πολύ αυστηρούς κανόνες για να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού, αφού αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να επισκεφθούν τα καταστήματα.

«Είδατε τι έγινε στο Λονδίνο. Έγινε ένα γεγονός υπερμετάδοσης ακαριαία. Φανταστείτε τι θα γίνει, στην Ερμού, εάν ανοίξουν όλα μαζί τα καταστήματα. Τι φαινόμενα θα έχουμε και τι εικόνες. Ότι γίνει την περίοδο των Χριστουγέννων, θα το δούμε μπροστά μας στις αρχές του Ιανουαρίου» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.

Οι ουρές που σχηματίζονταν έξω από τα καταστήματα, στις 6 Νοεμβρίου, δηλαδή μία μέρα πριν από το καθολικό lockdown, έχουν αντικατασταθεί με άδειους δρόμους και κατεβασμένα ρολά.

Ελάχιστοι είναι οι πολίτες οι οποίοι κυκλοφορούν κοιτώντας τις στολισμένες βιτρίνες, με την προσδοκία να ανοίξουν σύντομα τα μαγαζιά για να κάνουν τα ψώνια και τη βόλτα τους. Πάντα όμως τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/12/2020

Ελλάδα