Ελλάδα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός που κατέστρεψε την ανθοδέσμη

07.12.2020 | 21:24

Ένταση και λογομαχίες σημάδεψαν την Επιτροπή Δημόσιας Τάξης της Βουλής - μία ημέρα μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αφορμή η κίνηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη να δώσει μία ανθοδέσμη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη καταδικάζοντας έτσι την απαράδεκτη ενέργεια αστυνομικού των ΜΑΤ. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπερασπίστηκε τη στάση των αστυνομικών - ξεκαθαρίζοντας πως για τον συγκεκριμένο άνδρα των ΜΑΤ οι διαδικασίες ελέγχου κινήθηκαν αμέσως.

Ο σάλος και η ένταση που προκλήθηκε από την ενέργεια του αστυνομικού των ΜΑΤ να καταστρέψει την ανθοδέσμη που άφησε πολίτης στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγοροπουλου μεταφέρθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας με πρωταγωνιστές τον Χρήστο Σπίρτζη και την Σοφία Βόλεψη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης άφησε μια ανθοδέσμη με τρία κόκκινα τριαντάφυλλά μπροστά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκαλώντας την αντίδραση του Προεδρείου.

Η αστυνομία μόνο στην Αθήνα πραγματοποίησε 399 προσαγωγές. 143 άτομα συλλήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για την παράβαση του άρθρου 285 του ποινικού κώδικα που αφορά τη διασπορά του Κορωνιού.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μόνο τέσσερις από τους προσαχθέντες δέχθηκαν να κάνουν τεστ για τον Covid ενώ όλοι οι υπόλοιποί που αρνήθηκαν υπέβαλαν μήνυση στον επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

«Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4.999 έκαναν τη δουλειά τους.»

Η έρευνα σε βάρος του αστυνομικού αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες 15 ημέρες.

Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση του εισαγγελέα.

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός που κατέστρεψε την ανθοδέσμη

Τις πρώτες εξηγήσεις του στους προϊσταμένους του, αφού παρουσιάστηκε αυτοβούλως, έδωσε νωρίς σήμερα το πρωί ο αστυνομικός που εθεάθη να καταστρέφει μια ανθοδέσμη στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Πρόκειται για έναν αρχιφύλακα ο οποίος σύμφωνα με την έρευνα δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν.

Ο αστυνομικός είπε ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει και ότι βρήκε την ανθοδέσμη στο οδόστρωμα δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και Κωλέττη.

Ανέφερε ότι την πήρε από εκεί και άρχισε να κάνει πλάκα με τους υπόλοιπους αστυνομικούς της διμοιρίας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/12/2020

Ελλάδα