Οικονομία

Κορωνοϊός: Παρατείνονται για τον Δεκέμβριο τα έκτακτα οικονομικά μέτρα

07.12.2020 | 20:36

Η επέκταση της καραντίνας φέρνει και επέκταση της εφαρμογής των μέτρων στήριξης.

Νέα αντισώματα για την ελληνική οικονομία έναντι της κρίσης του Covid-19 προωθεί η κυβέρνηση, καθώς σημαντικοί κλάδοι της οικονομίας όπως η εστίαση θα ανοίξουν με τον νέο χρόνο ενώ θολό παραμένει το τοπίο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Κλειστές επιχειρήσεις αλλά και πληττόμενες μπορούν να βγάλουν μέρος ή ολόκληρο το προσωπικό τους σε αναστολή έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Για τον μήνα Δεκέμβριο το έκτακτο επίδομα επανέρχεται στα 534 ευρώ.

Παράταση και της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίου κατά 40% για ενοίκια επιχειρήσεων και εργαζομένων για την κύρια κατοικία τους εφόσον παραμείνουν σε αναστολή και τον Δεκέμβριο.

Για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές θα δοθεί η δυνατότητα αναστολής της καταβολής του ΦΠΑ τον Δεκέμβριο ενώ ο πέμπτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής θα δοθεί τον Ιανουάριο.

Όσες επιχειρήσεις παραμείνουν με κατεβασμένα ρολά και τον Δεκέμβριο τους δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής της δόσης Δεκεμβρίου των ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, ενώ η χρονική επιμήκυνση του lockdown και οι αναστολές συμβάσεων για χιλιάδες εργαζόμενους φέρνει και παράταση των τελών κυκλοφορίας έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/12/2020

Οικονομία