Ελλάδα

Πάτρα: Συναγερμός για τη γιορτή του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα

27.11.2020 | 20:03

Σε τρεις μέρες πολίτες και πολιτεία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμα στοίχημα στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Στις 30 Νοεμβρίου είναι η γιορτή του πολιούχου της Πάτρας και ήδη έχει στηθεί ολόκληρος σχεδιασμός.

Αγωνία επικρατεί να μη μετατραπεί η Αχαΐα σε νέα Θεσσαλονίκη και να μην υπάρξουν ξανά εικόνες όπως αυτές ανήμερα του Αγίου Δημητρίου.

Το σήμα κινδύνου για την Πάτρα έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός επικοινωνώντας με τον δήμαρχο Πατρέων και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Πιστοί έσπευσαν στον ναό

Οι πύλες του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα είναι ανοιχτές και αρκετοί πιστοί έφτασαν από νωρίς το πρωί, προκειμένου να ανάψουν ένα κερί, φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις.

Ηχηρή παρέμβαση Χρυσοστόμου

Σαφές μήνυμα προς τους πιστούς έστειλε και ο Μητροπολίτης Αχαΐας Χρυσόστομος, τονίζοντας πως η φετινή εορτή θα γίνει με λιτότητα και απλότητα και καλώντας τους να μείνουν στα σπίτια τους.

Ο σεβασμιότατος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι σας, στο τραπέζι σας, γιατί δεν έλειψε ποτέ από την καρδιά σας».

Από την Ιερά Μητρόπολη Πάτρας επισημαίνουν πως όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα θα τιμήσουν τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, ενώ στην περιοχή θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις για την εφαρμογή έκτακτων μέτρων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/11/2020

Ελλάδα