Ελλάδα

Καρέ- καρέ η επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου «υγειονομική βόμβα»

27.11.2020 | 20:36 Eνσωμάτωση

Καρέ - καρέ κατέγραψε η κάμερα του Μεγάλου Καναλιού και ο Μαρίνος Αλιφέρης την επιχείρηση εκκένωσης εγκαταλελειμμένου κτιρίου, που ειχε μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας. Άστεγοι, τοξικομανείς και μετανάστες εντοπίστηκαν να ζουν μέσα στα χαλάσματα, ενώ τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί ήταν τόσα, που για να απομακρυνθούν επιστρατεύτηκε μπουλντόζα!

Αστυνομικοί φορώντας ειδικές στολές μπαίνουν μέσα στα χαλάσματα ενός μισογκρεμισμένου κτιρίου κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας το οποίο έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα.

Άστεγοι κοιμούνται πάνω σε χαρτόκουτες σε και σε παλέτες. Αναμεσά στα συντρίμμια του κτιρίου και σκεπασμένος με ένα κόκκινο σεντόνι εντοπίζεται ένα ακόμη ένας άνδρας που δεν έχει καταλάβει ότι γινείτε επιχείρηση της αστυνομίας. Ο αστυνομικός τον ξυπνά και εκείνος σαστισμένος σηκώνεται και οδηγείται στην κλούβα.

Είναι η 83η εκκένωση κτιρίου οπού συγκεντρώνονται μετανάστες, τοξικομανείς και άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας από την αρχή του χρόνου. Η ποσότητα των σκουπιδιών στο χώρο είναι τόσο μεγάλη που χρειάζεται μπουλντόζα για να τα απομακρύνει.

Το συγκεκριμένο κτίριο σύμφωνα με τους κάτοικους αποτελούσε και στέκι ομάδας ληστών που είχε σκορπίσει τον πανικό στην περιοχή. Στη διεύθυνση αλλοδαπών οδηγήθηκαν όλοι οι προσαχθέντες καθώς κάνεις τους δεν δέχεται έγγραφα για την παραμονή στη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/11/2020