Ελλάδα

Tablets σε σχολεία της πόλης χορήγησε ο δήμος Πειραιά

27.11.2020 | 21:11 Eνσωμάτωση

Χίλια 1000 τάμπλετ σε οικονομικά αδύναμους μαθητές πρόσφερε ο Δήμος Πειραιά, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα τηλεμαθήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, «είμαστε δίπλα στα παιδιά», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης.

Σε μία ακόμα ενέργεια με κοινωνικό πρόσημο προχώρησε κατά τη διάρκεια του λοντάουν ο Δήμος Πειραιά, χορηγώντας 1000 τάμπλετς στους οικονομικά αδύναμους μαθητές, προκειμένου, «όλα τα παιδιά του Πειραιά» να έχουν πρόσβαση στο.. ηλεκτρονικό, σχολείο και να συνεχίσουν τα μαθήματα τους από το σπίτι.

«Είμαστε εδώ ανάλογα με τις εξελίξεις να είμαστε κοντά και δίπλα στους μαθητές, νομίζω είναι κρίσιμο μέγεθος, κάθε σπίτι έχει ένα μαθητή, είτε παιδί, είτε εγγόνι, είτε ανιψιό, μπαίνει στα σπίτια της ελληνικής κοινωνίας και η ελληνική κοινωνία πρέπει να καταλάβει ότι ο Δήμος Πειραιά και όλοι Δήμοι γενικά, γιατί ο καθένας παλεύει ανάλογα με τις δυνατότητες του, πως είμαστε κοντά τους».

Τα τάμπλετ, αποτελούν σχολική περιουσία και διαθέτουν προδιαγραφές που ορίστηκαν από Δήμο Πειραιά, έτσι ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα στον μαθητή να χρησιμοποιεί το λογισμικό της τηλεκπαίδευσης.

«Συζητήσαμε με το δήμαρχο πως θα υπάρξει ανάγκη λόγο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να εξοπλίσουμε τουλάχιστον τους οικονομικά αδύναμους μαθητές μας με κάποιο ψηφιακό υλικό και συγκεκριμένα τάμπλετ».

«Εμείς με γνωρίζοντας τους μαθητές που έχουν ανάγκη και ανάλογα με τις αιτήσεις που έχουμε από τους γονείς τους ήδη έχουμε διαθέσει κάποια από αυτά τα ταμπλετς».

Η κοινωνική αυτή δράση σχεδιάστηκε από το Δήμο Πειραιά και τις σχολικές επιτροπές δίνοντας ένα επιπλέον εφόδιο σε γονείς, μαθητές αλλά και καθηγητές του μεγάλου λιμανιού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/11/2020