Υγεία

Κορωνοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία – Εφημερίες χωρίς ΜΕΘ

21.11.2020 | 20:05 Eνσωμάτωση

Άλλη μία εφημερία στον Ευαγγελισμό, έχει ξεκινήσει. Όλο το προσωπικό είναι σε θέση μάχης. Το μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ασφυκτιά. Και σήμερα η εφημερία ξεκίνησε με 100% πληρότητα στις ΜΕΘ κορωνοϊού.

Σήμερα, από τις 8 μέχρι τις 10:30 το πρωί, 17 άτομα έφτασαν στα Επείγοντα του Ευαγγελισμού για να εξεταστούν για τον κορωνοϊό. Δύο από αυτούς βγήκαν θετικοί.

Το περασμένο 24ωρο στα νοσοκομεία της Αττικής έγιναν 87 νέες εισαγωγές περιστατικών με κορωνοϊό. Πλέον η πληρότητα στις ΜΕΘ covid έχει υπερβεί το 81%.

Η πανδημία έχει «γονατίσει» τη Βόρεια Ελλάδα. Το περασμένο 24ωρο στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης έγιναν 260 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. Πλέον, η πληρότητα στις μονάδες εντατικής για τον κορωνοϊό αγγίζει το 96%.

Ισχυρότατες πιέσεις τελευταία δέχεται και η Δυτική Ελλάδα. Η νεοσύστατη κλινική Covid19 στο νοσοκομείο Πύργου γέμισε κι ετοιμάζεται η επέκτασή της και σε άλλους ορόφους.

Ο φόβος και ο τρόμος των ειδικών είναι η μετάδοση του ιού από τους νέους, στους ηλικιωμένους και πιο ευάλωτους. Σήμερα το πρωί, 10 τρόφιμοι στο γηριατρικό τμήμα του ΨΝΑ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Το περασμένο 24ωρο, οι αρχές είχαν εντοπίσει άλλους 5 θετικούς ηλικιωμένους σε γηροκομείο στη Νίκαια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/11/2020