Κόσμος

Κορωνοϊός: Σαρώνει την Ευρώπη – Εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα

21.11.2020 | 20:25 Eνσωμάτωση

Στην Ελβετία, μαθητές κάνουν μάθημα με κουβέρτες, αφού πρέπει να έχουν ανοιχτά παράθυρα, την ώρα που στη Γερμανία ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού στο σύστημα υγείας.

Αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού εξετάζει η Γερμανία. Στη χώρα καταγράφηκαν χθες σχεδόν 23.000 κρούσματα και 254 θάνατοι.

Με το σύστημα υγείας υπό πίεση, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού σε πολλά νοσοκομεία.

Σοκ εν τω μεταξύ προκαλεί η είδηση ότι η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος 44χρονου γιατρού στην Έσση, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Εξετάζεται εάν προχώρησε σε υποβοηθούμενη ευθανασία, με τη χορήγηση θανατηφόρου ενέσιμου διαλύματος σε δύο ασθενείς, που νοσηλεύονταν στη εντατική με κορωνοϊό.

Ομολογώντας τουλάχιστον τη μία περίπτωση, ο γιατρός ανέφερε ότι κίνητρό του ήταν να γλιτώσει τον ασθενή και τους συγγενείς του από την σκληρή δοκιμασία.

Ελβετία

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις στο σύστημα υγείας ακόμη και της πλούσιας Ελβετίας. Τόσο, ώστε η Ένωση Εντατικολόγων πλέον ζητά από τους πιο ευάλωτους απέναντι στον κορωνοϊό πολίτες να προεπιλέγουν εγγράφως τον τρόπο που θα πεθάνουν, σε περίπτωση νοσηλείας και σε συνθήκες έλλειψης μηχανικής υποστήριξης.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, στη χώρα των 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων αναφέρθηκαν σχεδόν 5.000 κρούσματα και 111 θάνατοι.

Σε πολλά σχολεία της Βασιλείας, τα μαθήματα γίνονται με κουβέρτες, κατόπιν σύστασης των ειδικών να μένουν ανοιχτά όλα τα παράθυρα στις αίθουσες κάθε ένα τέταρτο, για ανανέωση του αέρα.

Γαλλία

Πτωτική τάση στον αριθμό κρουσμάτων και υψηλά ποσοστά θανάτων καταγράφει η Γαλλία. Χθες, αναφέρθηκαν 634 νεκροί από τον κορωνοϊό και περίπου 23.000 νέες μολύνσεις.

Οι πρώτες τρεις εβδομάδες του lockdown φαίνεται πάντως να αποδίδουν, εκτιμούν αρχές και γιατροί, που διατηρούν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/11/2020