Κόσμος

Βραζιλία: Υπάλληλοι security χτύπησαν μέχρι θανάτου 40χρονο μαύρο άνδρα μέσα σε σούπερ μάρκετ

21.11.2020 | 20:30 Eνσωμάτωση

Με απανωτές γροθιές στο πρόσωπο, ο λευκός φρουρός ασφαλείας χτυπά αλύπητα τον 40χρονο Βραζιλιάνο, καθώς ένας δεύτερος φρουρός – επίσης λευκός - του κρατά πισθάγκωνα τα χέρια. Αυτός ωρύεται και σφαδάζει.

Τον κτηνώδη, μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του μαύρου άνδρα παρακολουθεί αμέτοχη μία υπάλληλος του σούπερ μάρκετ στο Πόρτο Αλέγκρε, η οποία και κάλεσε τους φρουρούς, υποστηρίζοντας ότι το θύμα την απείλησε.

Ο 40χρονος πέθανε επιτόπου. Σύμφωνα με ένα φίλο του και αυτόπτη μάρτυρα, διαμαρτυρόταν –όπως και ο Τζορτζ Φλόιντ- ότι δεν μπορούσε να ανασάνει. Γρήγορα, ένα κύμα οργής και αγανάκτησης κατέκλυσε ολόκληρη τη χώρα, ανήμερα της εθνικής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τους Μαύρους.

Εξοργισμένοι, διαδηλωτές σε διάφορες μεγαλουπόλεις επιτέθηκαν σε καταστήματα της ίδιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ, και κατήγγειλαν τον συστημικό ρατσισμό στη Βραζιλία, την τελευταία χώρα στην αμερικανική ήπειρο που κατήργησε τη δουλεία.

Οι δύο φρουροί ασφαλείας συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία. Ο ένας μάλιστα διαπιστώθηκε ότι είναι μέλος της στρατονομίας, που εργάζεται και σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/11/2020