Ελλάδα

Διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα: Μάσκα έβαλε ο πρώτος Άγιος Βασίλης στην Αθήνα

21.11.2020 | 20:23 Eνσωμάτωση

Διαφορετικά Χριστούγεννα θα κάνουν φέτος οι Έλληνες, με την πανδημία να έχει χτυπήσει τη χώρα και καθημερινά να υπάρχουν αρνητικά ρεκόρ.

Στο κέντρο της Γλυφάδας στήθηκε ο πρώτος Άγιος Βασίλης με μάσκα. Έχει ύψος περίπου 10 μέτρων και αρκετοί ήταν αυτοί που στην έξοδο τους από τη σπίτι περάσαν να βγάλουν φωτογραφία.

Κάποιοι παραμένουν αρκετά αισιόδοξοι και θέλοντας να περάσουν ένα μήνυμα έβαλαν τα δυνατά τους και δημιούργησαν κεριά άλλα και στολίδια με μάσκα.

Το ρεβεγιόν όπως φαίνεται θα αναβληθεί για το τέλος του 2021, ενώ στην καλύτερη περίπτωση, και αν τα κρούσματα το επιτρέπουν, τα μέλη της οικογένειας που θα βρεθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι θα είναι αριθμητικά περιορισμένα.

Οι μετακινήσεις θα είναι και αυτές περιορισμένες, ενώ οι ευχές θα «ταξιδέψουν» κυρίως διαδικτυακά.

Την ώρα που διανύουμε το δεύτερο lockdown, οι επιχειρήσεις εποχικών ειδών φαίνεται να έχουν υποστεί ολοκληρωτική ζημιά.

Η Μαρία Ανδρόνικου που διατηρεί κατάστημα εποχικών ειδών δηλώνει απελπισμένη, αφού από τη μια δεν ξέρει πότε θα ανοίξει ξανά την επιχείρησή της, και από την άλλη τα χρέη και οι λογαριασμοί τρέχουν.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πρωτόγνωρα για όλους, ωστόσο προέχει η ασφάλειά όλων για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε υγιείς τα επόμενα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/11/2020