Ελλάδα

Κορωνοϊός: Άνθισε το ηλεκτρονικό εμπόριο εν μέσω lockdown

21.11.2020 | 20:32 Eνσωμάτωση

Το εμπόριο μέσω διαδικτύου αποδεικνύεται λύση για πολλούς επιχειρηματίες στις ασφυκτικές συνθήκες της καραντίνας.

Ενημερώνουν τους ηλεκτρονικούς πελάτες, πακετάρουν τις παραγγελίες, η ανησυχία τους όμως παραμένει μεγάλη για τη διάρκεια του lockdown.

«E-σωτηρία» για τους εμπόρους

Διανύουμε τη δεύτερη καραντίνα και με το λιανεμπόριο κλειστό η μοναδική διέξοδος είναι οι online αγορές για όσα καταστήματα διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα.

Τα e-shops αποτελούν τη μοναδική ελπίδα των εμπόρων για να αντέξουν τη νέα καραντίνα που όπως φαίνεται θα διαρκέσει πολύ. Με τους υπαλλήλους τους σε αναστολή εργασίας, οι ιδιοκτήτες διαχειρίζονται μόνοι τις παραγγελίες.

Τα προϊόντα που έχουν μεγάλη ζήτηση είναι αυτά που απευθύνονται σε γυναίκες, με ψηλά στην αναζήτηση τα ρούχα και τα παπούτσια.

Η περίοδος των εκπτώσεων πλησιάζει και οι επιχειρηματίες ελπίζουν σε κάποια έσοδα έστω και από ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Οι μεγάλες αλυσίδες ήδη προετοιμάζονται για τον μεγάλο φόρτο παραγγελιών της περίφημης Black Friday, ωστόσο τρία μεγάλα καταστήματα ανακοίνωσαν σήμερα πως αναστέλλουν τη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικών παραγγελιών, όχι μόνο λόγω φόρτου εργασίας, αλλά και έλλειψης αποθεμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/11/2020