Πολιτική

Προκλητική ανάρτηση του πρώην Υπουργού Υγείας: «Σπάει» την καραντίνα ο Πολάκης

10.11.2020 | 20:19

Την ώρα που η χώρα και οι πολίτες δοκιμάζουν τις αντοχές τους στην δευτερη αυτη καραντίνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρωην Υπουργός Υγείας Παυλος Πολάκης αγνοει επιδεικτικά τους κανόνες αναρτώντας μάλιστα φωτογραφίες με τραπέζι και συνδαιτημόνες χωρίς μάσκες. Τον Παυλο Παυλο Πολάκη κάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι είχε αρνητικό τεστ με την κυβέρνηση από την άλλη να ταυτίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους αρνητές.

O Παύλος Πολάκης τρώει και πίνει σε φιλικό σπίτι στα Χανιά μετά από χειρουργείο. O αψύς Σφακιανός για μια ακόμη φορά παρανομεί σε κοινή θέα και ενώ είναι γιατρός ο ίδιος σπάει τα μέτρα της καραντίνας αδιαφορώντας για τη μετάδοση του ιού.

Και δεν ήταν και μόνος του στο φιλόξενο τραπέζι. Είχε μαζί του και τους δυο αστυνομικούς της συνοδείας του όπως αποκαλύπτουν τα παραπολιτικά.

Ο Παύλος Πολάκης το διασκεδάζει αλλά τινάζει στον αέρα τη στρατηγική αντεπίθεση του Αλέξη Τσίπρα στο μέτωπο της πανδημίας.

«Το αρνητικό είναι η διαφήμισή του, διότι αυτό είναι μια προτροπή στον κόσμο ότι εντάξει δεν χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα. Νομίζω ότι ήταν λάθος, όσον αφορά την ανάρτηση. Όσο αφορά την εξήγηση όμως, η εξήγηση είναι επαρκής.»

Το μισό άδειασμα Τσίπρα στον πρώην υπουργό Υγείας έδωσε λαβή στην κυβέρνηση να κατηγορήσει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για κλείσιμο του ματιού στους αρνητές των επιστημόνων.

«Ο πρώην Πρωθυπουργός έχει διαβεί το Ρουβίκωνα. Έχει υιοθετήσει ένα υγειονομικό αντιμνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι κάτι διαφορετικό από τον κ. Πολάκη και δεν είναι κάτι διαφορετικό από όλους εκείνους τους αρνητές των επιστημονικών δεδομένων.»

«Ο κ. Τσίπρας δεν τον κάλυψε. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήταν μια λάθος εικόνα αυτή, ότι έστειλε ένα λάθος μήνυμα σε λάθος σε μια περίοδο που πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.»

Στο τελευταίο σποτ για την πανδημία ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει σε πρώτο πλάνο για μια ακόμη φορά τον επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών Σωτήρη Τσιόδρα χαρακτηρίζοντάς τον ουσιαστικά αναξιόπιστο.

Και σήμερα κατέθεσε τροπολογία για την υποχρεωτική δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των επιδημιολόγων πέντε ημέρες μετά από κάθε συνεδρίαση.

Παρά το σάλο που προκλήθηκε ο αψύς Κρητικός όχι δεν μετάνιωσε αλλά έδωσε συνέχεια επιτιθέμενος με βαρείς χαρακτηρισμούς επι δικαίων και αδίκων.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον άλλοτε στενό συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η δυσφορία στην Κουμουνδούρου έρχεται από ψηλά για το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη και αύριο αναμένεται να περάσει απο την επιτροπή δεοντολογίας για να δώσει εξηγήσεις στην Όλγα Γεροβασίλη και στο γραμματέα του κόμματος και δεν αποκλείεται να του γίνουν συστάσεις για τη γενικότερη στάση του.

Εγώ συμφωνώ με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας χθες γι’ αυτή την άστοχη και αστόχαστη ανάρτηση.

Ο Παύλος Πολάκης έχει πάρει ήδη το δρόμο της επιστροφής ανεβάζοντας φωτογραφίες ενώ οδηγεί για να προειδοποιήσει για την ομίχλη και τη δυνατή βροχή στο Νομό Χανίων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/11/2020

Πολιτική