Ελλάδα

Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία στην Κρήτη

10.11.2020 | 20:42 Eνσωμάτωση

Στο έλεος της θεομηνίας, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, βρέθηκαν πολλές περιοχές των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου, στην Κρήτη.

Οι εικόνες από τη σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε το δήμο Χερσονήσου και τις γειτονικές του περιοχές, είναι πράγματι συγκλονιστικές. Στις Γούβες, μάλιστα, ξεχείλισε το ποτάμι, με αποτέλεσμα μια μεγάλη έκταση να καλυφθεί με νερά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις άνδρες της πυροσβεστικής και πολίτες ρίχτηκαν στα νερά για να σώσουν εγκλωβισμένους.

Στα Μάλια οι πολίτες προσπαθούσαν να απομακρύνουν με ασφάλεια μια γυναίκα που δίνει αγώνα να κρατηθεί απ’ όπου βρει… Γύρω της, όλα έχουν πλημμυρίσει. Με προσεκτικές κινήσεις, τη βοήθησαν να διασχίσει το χείμαρρο.

Εικόνες καταστροφής σε πολλές περιοχές της Χερσονήσου… «Αυτό είναι το σπίτι μου. Ρεύμα δεν έχουμε. Τα λόγια είναι περιττά… Τι να πω… Καταστράφηκα… Καταστράφηκα…» αναφέρει μια κάτοικος στο MEGA.

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Άλλα θάφτηκαν στις λάσπες. Δρόμοι κόπηκαν στα δυο.

«Δεν έχει απομείνει τίποτα. Ούτε παραθύρια, πόρτα, τίποτα. Καταστραφήκαμε εντελώς. Προλάβαμε και βγήκαμε» τόνισε κάτοικος.

Ως το μεσημέρι η Πυροσβεστική στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο είχε δεχθεί περισσότερες από 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς πολιτών.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/11/2020