Αθλητικά

Πρόβα… Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο

10.11.2020 | 20:43 Eνσωμάτωση

Γυμναστές από τέσσερις χώρες διαγωνίστηκαν ακολουθώντας το ιατρικό πρωτόκολλο, που θα ισχύσει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρώτο κρας τεστ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τηρώντας όλες τις αποστάσεις ασφαλείας στις κερκίδες, με θερμομέτρηση και απολύμανση κατά την είσοδο τους, 2000 θεατές βρέθηκαν στην πρώτη διεθνή οργάνωση για να παρακολουθήσουν τους τριάντα γυμναστές από την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ρωσία σε έναν αγώνα, που στόχο είχε να δείξει στον κόσμο ότι η Ιαπωνία μπορεί να οργανώσει με ασφάλεια το καλοκαίρι του 2021, τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ο αθλητισμός μπορεί να οργανωθεί με ασφάλεια ακόμη και υπό συνεχείς περιορισμούς υγείας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Οι αγώνες ενόργανης γυμναστικής, άνοιξαν τις πόρτες του Τόκιο 2021, με τον τρεις φορές χρυσό Ολυμπιονίκη Κόχεϊ Ουτσιμούρα να δηλώνει δυνατό παρών στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

«Είναι σημαντικό να εργασθούμε για τους Ολυπιακούς του επόμενου έτους, αλλά πρέπει επίσης να είμαστε αθλητές που δίνουν ελπίδα και όνειρα» σημείωσε ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης.

Η πρώτη αυτή φιλική συνάντηση στο Τόκιο αποτελεί και τον οδηγό για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι, με τους διοργανωτές να παροτρύνουν τους θεατές να χειροκροτούν τους αθλητές αλλά όχι να φωνάζουν για το φόβο διασποράς του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/11/2020