Πολιτική

Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στην εποχή της πανδημίας.

10.11.2020 | 20:46 Eνσωμάτωση

Ο Δημήτρης Μανιάτης, Αρθρογράφος της Εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και ο Γιώργος Παπαχρήστος, Σύμβουλος έκδοσης εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» σχολίασαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα για την κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης στην εποχή της πανδημίας.

Με επίκεντρο την πανδημία εξελίσσεται και μια σκληρή πολιτική κόντρα. Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε προσλήψεις και ενίσχυση του Ε.Σ.Υ με επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στην έκτακτη ενημέρωση που έλαβε χώρα το απόγευμα όμως δεν είναι λίγοι εκείνη που κατηγορούν την κυβέρνηση για ολιγωρία.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος σχολίασε σχετικά ότι: «υπήρξε ένας εφησυχασμός τον Ιούνιο, η κυβέρνηση δεν περίμενε ότι το 2ο κύμα της πανδημίας θα ήταν τόσο νωρίς. Ανέμεναν το δεύτερο κύμα της πανδημίας περί τον Δεκέμβρη. Αυτό ήρθε πιο νωρίς και ανέτρεψε τον όποιο σχεδιασμό υπήρχε στην κυβέρνηση.»

«Χάθηκε χρόνος γιατί υπήρξε αυτός ο εφησυχασμός. Υπήρχαν τα ελληνοτουρκικά σε πρώτη προτεραιότητα. Η κυβέρνηση άρχισε να ασχολείται και με άλλα θέματα που αφορούσαν την διακυβέρνησή της γιατί αρχικά ασχολούνταν μόνο με την πανδημία», πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Μανιάτης από πλευράς του, συμφώνησε σε ο,τι αφορά στον εφησυχασμό και θύμισε πως: «η κοινωνία και οι πολιτικές δυνάμεις, επέδειξαν μία συναίνεση από τον Μάρτη, με το πρώτο κύμα των μέτρων. Κι έδωσαν έναν χρόνο. Στις κυβερνήσεις δίνεται χρόνος για να συγκρατήσουν ένα σχέδιο», σημείωσε.

«Το πρόβλημα είναι στο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ, η κυβέρνηση προλάβαινε μία χαρά, δεν το έκανε», πρόσθεσε.

Θυμίζουμε ότι προ ημερών ο κ. Τσίπρας ζήτησε Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η κυβέρνηση «εμφάνισε» τον Βασίλη Κικίλια λίγα 24ωρα μετά.

Την ίδια ώρα βέβαια σάλος έχει προκληθεί από την φωτογραφία που ανάρτησε ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Παπαχρήστος δήλωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει τι παραπάνω θα προσέφερε ο κοινής αποδοχής Υπ. Υγείας, χαρακτήρισε «υπεκφυγή» την θέση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «μέσα σε δύο εβδομάδες έχει ζητήσει την παραίτηση έξι Υπουργών» κι έκανε λόγο για στρατηγική στην οποία εντάσσεται και η επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα.

Από πλευράς του, ο κ. Μανιάτης, σχολιάζοντας την φωτογραγία του Παύλου Πολάκη να καταστρατηγεί τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να στριμώξει την κυβέρνηση, ανέφερε: «αυτή την στιγμή έχουμε μια επείγουσα συνθήκη στην Ελλάδα. Έχουμε μια πολυκατοικία νεκρών, ένα σύστημα που φρακάρει. Καλώς ή κακώς δεν χειρίζεται την κατάσταση ο Παύλος Πολάκης και η σημερινή κυβέρνηση δείχνει να μην έχει στρατηγική».

Τέλος, βλέποντας το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ που κάνει λόγο για γελοιοποίηση του επτελικού κράτους με φωτογραφία της κυρίας Κεραμέως ο Γιώργος Παπαχρήστος υπογράμμισε ότι η εφημερίδα δεν έχει πρώτη είδηση το εμβόλιο της Pfizer με τον Δημήτρη Μανιάτη να συμβουλεύει τους Υπουργούς να ανέχονται την κριτική.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/11/2020