Επεισόδιο: 350

TRACTION 350

TO TRACTION ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ…

ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

Στην εκπομπή Τraction που θα μεταδοθεί το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009 στις 14:50, μπαίνουμε στην τάξη για να μάθουμε την ιστορία των εταιρειών που κατασκευάζουν αυτοκίνητα! Στο πρώτο από τα επεισόδια των μαθημάτων μας, θα εμφανιστούν οι συντελεστές της εκπομπής σε ρόλο ανεπίδεκτων μαθητών.

Τι γνωρίζετε για τις εταιρείες FIAT, FORD, AUDI; Πότε και πως ιδρύθηκαν; Τι σημαίνουν τα αρχικά τους και πως φτιάχτηκε το λογότυπό τους; Ποια ήταν τα κυριότερα μοντέλα τους από την ίδρυση τους ως σήμερα; Δείτε την εκπομπή και μάθετε ακόμα περισσότερα.

Ακόμη στο Traction:

ΡΑΛΙ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

Μετά το Ράλι Ιρλανδίας, οι πρωταγωνιστές του WRC προετοιμάζονται για τη δεύτερη μάχη της φετινής χρονιάς, αυτή τη φορά, στη Νορβηγία. Πρόκειται για έναν μοναδικό αγώνα Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί σε χιονισμένες επιφάνειες. ‘Ολες σχεδόν οι ειδικές διαδρομές καλύπτονται από ένα παχύ στρώμα πάγου και χιονιού, την ώρα που τα ψηλά τοιχία χιονιού στην άκρη, οριοθετούν το δρόμο.

Και τις τρεις ημέρες του αγώνα, η θερμοκρασία αναμένεται να είναι υπό το μηδέν.

Ο αγώνας έχει επίκεντρο την πόλη του Hamar. Το κεντρικό σέρβις παρκ του αγώνα φιλοξενείται στο εντυπωσιακής σχεδίασης κλειστό στάδιο Viking Ship, το οποίο και είχε φιλοξενήσει το 1994 τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

‘Ενα από τα βασικότερα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί στον συγκεκριμένο αγώνα, είναι τα ελαστικά, όπου επιτρέπουν στις ομάδες να χρησιμοποιούν τις ίδιες ζάντες με αυτές που εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα στο χώμα.

Η άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια, επί της οθόνης…

SMART FOR TWO ENANTION ΤΟΥΟΤΑ ΙQ

Τι τα κάνει να ξεχωρίζουν? Αν πρόκειται για αυτοκίνητα πόλης, δε σημαίνει ότι πρόκειται για δύο συμβατικά μοντέλα.

Το κατά πόσο… έξυπνο είναι το smart for two και «ευφυές» το Toyota iQ θα το εξετάσουμε στο συγκριτικό της εκπομπής που θα δείτε.    

NISSAN QASHQAI+2

”’Ολοι οι καλοί χωράνε…" ,λέει ο λαός και η Nissan απαντά με το νέο επιμηκυμένο Qashqai+2. ‘Ενα οικογενειακό αυτοκίνητο το οποίο μετατρέπεται και σε 7θέσιο. Ευρύχωρο,  με γυάλινη πανοραμική οροφή και με ακόμη περισσότερες πολυμορφικές ιδιότητες. Η παρουσίαση του θα εντυπωσιάσει!

 «Traction» με τον Κώστα Στεφανή, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 14:50, στο Mega.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Αρχισυνταξία: Γιάννης Ντρενογιάννης
Σκηνοθεσία : Νίκος B. Κροντηράς
Εκτέλεση Παραγωγής: ON PRODUCTION