Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Σφοδρές αντιδράσεις για την παρακολούθηση του κινητού του

27.07.2022 | 20:28 Eνσωμάτωση

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση των καταγγελιών του Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το παράνομο λογισμικό Predator λίγο πριν τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής.

Έντονη αντίδραση της Κομισιόν

Το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση των Βρυξελλών που ζητούν άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, εφόσον επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη».

Σύσσωμη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζητά σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να κληθούν σε ακρόαση o διοικητής της ΕΥΠ και ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

«Η διαδοχή αποκαλύψεων και καταγγελιών δεν αποτελεί τυχαίο περιστατικό, αλλά προδίδει οργανωμένη παράνομη δράση αδιαφανών μηχανισμών, άγνωστο, μέχρι στιγμής, αν πρόκειται για κρατικούς ή ιδιωτικούς».

Απαντήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για το λογισμικό Predator ζητά η αντιπολίτευση που μιλά για επικίνδυνη υπόθεση που αφορά στον πυρήνα της δημοκρατίας.

Η Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζει ότι θα κινητοποιήσει κάθε μηχανισμό διαφάνειας για να αποκαλυφθεί η αλήθεια πίσω από τις παρακολουθήσεις, ενώ θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να ανοίξει συζήτηση για αλλαγή της νομοθεσίας πού αφορά στην παραβίαση απορρήτου επικοινωνιών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/07/2022