Κόσμος

Κομισιόν για υπόθεση Ανδρουλάκη: Απαράδεκτη η παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων

27.07.2022 | 13:04 Eνσωμάτωση

Η υπόθεση απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από παράνομο λογισμικό έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των Βρυξελλών. Μάλιστα, Ευρωπαίος αξιωματούχος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να διερευνήσει άμεσα την υπόθεση.

Oι Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα ενοχλημένες από την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη και ζητούν να δοθεί φως άμεσα.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε στον ευρωπαϊκό ιστότοπο EURACTIV ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, εφόσον επιβεβαιωθεί, είναι «απαράδεκτη».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Κομισιόν αναμένει από τις εθνικές αρχές – και στην εν λόγω περίπτωση τις ελληνικές – να εξετάσουν διεξοδικά κάθε τέτοιο ισχυρισμό, και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Τέλος, ο αξιωματούχος έκανε αναφορά και στην τελευταία έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, όπου αποτυπώνεται το θέμα των παρακολουθήσεων και γίνονται αυστηρές συστάσεις από την Επιτροπή για την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/07/2022