Ελλάδα

Σπάτα: Μαρτυρία – σοκ για τον θάνατο του 21χρονου – Τι κατήγγειλε ο πατέρας του

27.07.2022 | 13:10 Eνσωμάτωση

Νεα τροπή στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, δίνει ο πατέρας του νεαρού που καταγγέλει πως, οταν προσγειώθηκε το ελικόπτερο, κανείς δεν έδωσε οδηγίες στους επιβάτες να μην βγουν, γιατί οι έλικες είναι ακόμη σε λειτουργία.

Οι φίλοι του 21χρονου τουρίστα που σκοτώθηκε σε ένα φρικτό δυστύχημα ελικοπτέρου στα Σπάτα, εξέφρασαν με οργή τους ισχυρισμούς ότι είχε αποσπαστεί από το τηλέφωνό του λίγες στιγμές πριν «μπει» σε μια περιστρεφόμενη ουρά λεπίδα και τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο 21χρονος πέθανε ακαριαία όταν βρέθηκε πίσω από το ελικόπτερο Bell 407, ενώ ο κινητήρας του ήταν ακόμη ενεργοποιημένος. Ο 22χρονος και οι φίλοι του επρόκειτο να επιστρέψουν στο σπίτι τους τη Δευτέρα, μετά το σύντομο ταξίδι τους στη Μύκονο όπου είχαν γιορτάσει τα 21α γενέθλιά του.

Πολλά ερωτήματα αλλά και μία μεγάλη ανατροπή έχει προκαλέσει ο διαμελισμός του 21χρονου τουρίστα, από τον έλικα ελικοπτέρου, που με τον μετέφερε.

«Δεν δόθηκαν οδηγίες»

Ο πατέρας του 21χρονου είπε στη MailOnline: «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας άνοιξαν τις πόρτες.

«Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ ήταν στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του και γιατί γύρισε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω ».

Η μητέρα του, μιλώντας στη MailOnline είπε πώς η οικογένεια είναι «εντελώς συντετριμμένη» από την απώλεια του «υπέροχου αγοριού» τους.

Εισαγγελική έρευνα

Εν τω μεταξύ διετάχθη προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νεαρός πλησίασε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου, ενώ οι έλικες λειτουργούσαν, και χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Το χτύπημα ήταν μοιραίο και ο άτυχος Βρετανός έχασε επί τόπου τη ζωή του.

Πλέον τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που διεξάγουν την έρευνα είναι εάν τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και γιατί ο νεαρός αποβιβάστηκε ενώ οι έλικες ήταν ενεργοί. Από τη μεριά τους πάντως, στελέχη της εταιρείας, φέρονται να δηλώνουν πως τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/07/2022