Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Θρίλερ με την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του

27.07.2022 | 13:06 Eνσωμάτωση

Σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, και έκανε λόγο για νοσηρές πρακτικές, ενώ επιβεβλημένη χαρακτήρισε την διερεύνηση της καταγγελίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μήνυση για το θέμα στον Άρειο Πάγο, ζητώντας πλήρη εξιχνίαση.

«Η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Για αυτό σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με μισόλογα και υπεκφυγές», τόνισε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε στο τηλέφωνό του ένα ύποπτο μήνυμα που έλεγε

«Να δούμε λίγο σοβαρά το θέμα φίλε, έχουμε να κερδίσουμε
www…….», έλεγε το επίμαχο ύποπτο μήνυμα, και το οποίο τον καλούσε να πατήσει έναν σύνδεσμο-δόλωμα για την εγκατάστασή του παράνομου λογισμικού Predator στο κινητό του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευτυχώς δεν πάτησε ποτέ το επίμαχο link.

Τι είναι το λογισμικό Predator

Το λογισμικό Predator εξασφαλίζει πλήρη πρόσβαση στις συσκευές που παγιδεύει καθώς μπορεί να καταγράφει κλήσεις και γραπτά μηνύματα, να τραβάει στιγμιότυπα οθόνης και να εξάγει αρχεία, κωδικούς, φωτογραφίες και ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο.

Καταγράφει κλήσεις/γραπτά μηνύματα

Τραβάει screenshots

Εξάγει αρχεία, κωδικούς, φωτογραφίες, ιστορικό

Εξηγήσεις προσωπικά από τον πρωθυπουργό ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση επικίνδυνη για αξίες της Δημοκρατίας.

Το predator πουλήθηκε σε διαφορετικούς κυβερνητικούς φορείς σε συγκεκριμένες χώρες ανάμεσά τους και η Ελλάδα, καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Η Χαριλάου Τρικούπη πάντως διαμηνύει ότι θα επανέλθει στο θέμα, μέχρι την πλήρη διαλεύκανσή του και όπως φαίνεται, ανοίγει ένας επιπλέον κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ: Ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη

Την σύγκλιση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του προέκυψε με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη μέσω του συστήματος Predator, ζητούν με επιστολή τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα οι βουλευτές, ζητούν από τον πρόεδρο της Θεσμών, Θανάση Μπούρα να καλέσει τον διοικητή της ΕΥΠ και τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

«Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, που πιστοποιήθηκε από ειδική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποτελεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε η παγίδευση του τηλεφώνου γνωστού δημοσιογράφου, με την χρήση του ίδιου προηγμένου λογισμικού. Θυμίζουμε, επίσης, τις καταγγελίες κόμματος της αντιπολίτευσης για την παγίδευση του τηλεφωνικού κέντρου των κεντρικών γραφείων του», σημειώνουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «η διαδοχή αποκαλύψεων και καταγγελιών δεν αποτελεί τυχαίο περιστατικό, αλλά προδίδει οργανωμένη παράνομη δράση αδιαφανών μηχανισμών, άγνωστο, μέχρι στιγμής, αν πρόκειται για κρατικούς ή ιδιωτικούς. Εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και τα Ατομικά Δικαιώματα τελούν εν διακινδυνεύσει. Η απάντηση στους υπαρκτούς κινδύνους υπονόμευσης της Δημοκρατίας, της νομιμότητας και της πολιτικής ομαλότητας δεν εξαντλείται στη δικαστική διερεύνηση, όπως θα συμβεί, ύστερα από την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει η επιστολή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/07/2022