Ελλάδα

Το ούζο Πλωμαρίου αναδεικνύει την ελληνική παράδοση

27.07.2022 | 14:25 Eνσωμάτωση

Το oύζο Πλωμαρίου συνεχίζει τις δράσεις ανάδειξης της Ελληνικής κληρονομιάς, και αυτή τη φορά αναδεικνύει τα παραδοσιακά ξύλινα καΐκια και την τέχνη τους, που είναι συνδεδεμένα με την παράδοση της χώρας μας.

Το oύζο Πλωμαρίου, γνωστό για την αγάπη και τον σεβασμό στην ελληνική παράδοση, συνεχίζει τις δράσεις ανάδειξης και συνέχισης της Ελληνικής κληρονομιάς. Αυτή τη φορά συμβάλει στην ανάδειξη των ξύλινων παραδοσιακών καϊκιών που κοσμούν τα λιμανάκια της Ελλάδας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παράδοση και την ελληνική ιστορία.

«Το oύζο Πλωμαρίου, με σκοπό να αναδείξει τα παραδοσιακά ξύλινα καΐκια που στολίζουν την ακτογραμμή της χώρας μας, προχώρησε στη συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών, η οποία επισφραγίστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος» ανέφερε ο Νίκος Καλογιάννης, πρόεδρος Ποτοποιίας Πλωμαρίου.

Το oύζο Πλωμαρίου εμπνέεται από τα παραδοσιακά ξύλινα καΐκια και δημιουργεί νέα συλλεκτική φιάλη που έχει «άρωμα» ελληνικού καλοκαιριού. Οι πινελιές και τα χρώματα των καϊκιών παντρεύονται με το εθνικό μας απόσταγμα, σε μια συλλεκτική φιάλη που κερδίζει τις εντυπώσεις και τιμά την πολιτιστική αξία των παραδοσιακών ξύλινων καϊκιών.

Ούζο Πλωμαρίου και Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών φροντίζουν να παραμείνει ζωντανή η ιστορία και η παράδοση της ναυτοσύνης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/07/2022