Οικονομία

CPLP Shipping Holdings: Πρεμιέρα για το νέο ομόλογο – Έγινε η τελετή στο Χρηματιστήριο

27.07.2022 | 20:30 Eνσωμάτωση

Σε πανηγυρικό κλίμα ως είθισται σε όλες τις μεγάλες ημέρες των χρηματιστηρίων, ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του 2ου ομολογιακού δανείου της ναυτιλιακής εταιρείας CPLP Shipping Holdings, που εκδόθηκε με εγγυήτρια την Capital Product Partners, του ομίλου Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Για εμάς η έκδοση αυτή σημαίνει ότι μπορούμε να ενισχύσουμε το αναπτυξιακό μας επιχειρηματικό σχέδιο για την περεταίρω διείσδυση στον κλάδο της μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου που σήμερα περισσότερο από ποτέ παίζει ρόλο και στην ενεργειακή μετάβαση αλλά και στην απεξάρτηση της Ευρώπης και της Ελλάδας από το φυσικό αέριο μέσω αγωγών», σημείωσε ο Τζέρι Καλογηράτος, διευθύνων Σύμβουλος της Capital.

Για το ομόλογο ύψους 100 εκατομμυρίων € υπήρξε υπερκάλυψη κατά 3,6 φορές, συγκεντρώνοντας προσφορές της τάξεως των 360 εκατ. €.

«Είχε μία πολύ μεγάλη υπερκάλυψη το οποίο δείχνει και την εμπιστοσύνη του κόσμου στην εταιρεία αλλά και στην ναυτιλία γενικότερα. Συγχαρητήρια στην εταιρεία», σημείωσε ο Αλέξης Πιλάβιος, αντιπρόεδρος Χρηματιστηρίου Αθηνών.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε ομόλογο μιας ναυτιλιακής εταιρείας γιατί αυτό δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους επενδυτές για εταιρείες στον ελληνικό χώρο οι οποίες έχουν ουσία, έχουν μεγέθη και προοπτικές. Είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική κεφαλαιαγορά και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό», είπε η Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Τα έσοδα από το ομόλογο θα χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για την αγορά νέων πλοίων, κυρίως μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, το οποίο αγγίζει μόνο για τον επόμενο χρόνο τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/07/2022