Οικονομία

Πανηγυρική έναρξη διαπραγμάτευσης του ομολόγου της CAPITAL

25.10.2021 | 20:35 Eνσωμάτωση

Πανηγυρική ήταν η σημερινή έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών του ομολόγου της CAPITAL Shipping συμφερόντων του ομίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της CPLP Γεράσιμος Καλογηράτος έδωσε το σήμα έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, καθώς σήμερα άρχισε η διαπραγμάτευση του ναυτιλιακού ομολόγου της CPLP SHIPPING HOLDINGS.

«Οι πράσινες επενδύσεις, είναι το μέλλον. Βλέπουμε τι αντιμετωπίζουμε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Κάτι πρέπει να κάνουμε.Πρέπει να επενδύσουμε στην πράσινη ενέργεια. Είναι το μέλλον των παιδιών μας. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε» τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

O Γεράσιμος Καλογηράτος μαζί με τον Μιλτιάδη Μαρινάκη χτύπησαν την καμπάνα της εκκίνησης του Xρηματιστήριου Αθηνών.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την υπερκάλυψη του ομολόγου της CPLP και την εισαγωγή μας στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ευχαριστούμε το ελληνικό επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε» σημείωσε ο κ. Καλογηράτος.

Η έκδοση του 5έτους ομολόγου, ύψους 150 εκατ. ευρώ, σημείωσε ρεκόρ υπερκάλυψης ομολογιακού δανείου στην Ελλάδα, με το επιτόκιο να καθορίζεται στο 2,65% στο κατωτατο σχεδόν σημείο του αρχικού στόχου.

Η συνολική ζήτηση ανήλθε σε 801,37 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα του ομολόγου θα χρηματοδοτήσουν την αγορά τριών πλοίων LNG που θα προστεθούν στο συνολικό στόλο των 108 πλοίων του ναυτιλιακού ομίλου συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/10/2021