Πολιτική

Πρετεντέρης – Υπόδειγμα γυναίκας στο δημόσιο βίο η Φώφη Γεννηματά

25.10.2021 | 21:31 Eνσωμάτωση

Οι δημοσιογράφοι Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Γιάννης Πρετεντέρης αποχαιρέτησαν με το δικό τους τρόπο την Φώφη Γεννηματά μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος μίλησε για τη γνωριμία του με τη Φώφη Γεννηματά, πριν από 30 περίπου χρόνια, όταν ο Γιώργος Γεννηματάς έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο. «Από τότε, αυτή η κοπέλα στάθηκε όρθια, γιατί έχασε τη μητέρα της και σε επτά μήνες έχασε και τον πατέρα της. Φανταστείτε τι βάρος σήκωσε» σημείωσε ο κ. Χασαπόπουλος, ο οποίος έκανε αναφορά στις πολιτικές ενέργειες της Φώφης Γεννηματά.

«Τους κάλεσε όλους, γιατί αυτό που την ένοιαζε ήταν η ενότητα, να’ ρθουν όλοι μέσα. Τι κριτική δέχθηκε τότε πάλι;» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του MEGA, τονίζοντας ότι η ίδια έλεγε πως «μόνο όλοι μαζί θα πάμε μπροστά».

«Είχε παράδειγμα τον πατέρα της και γι΄αυτό το πάλεψε μέχρι το τέλος, όπως ο Γιώργος Γεννηματάς» συμπλήρωσε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η Φώφη Γεννηματά ήταν το πιο αγαπημένο πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Δεν θέλω να μιλήσω για πολιτικά. Είναι μια ιδιαίτερη μέρα, γιατί πέρα από το προσωπικό, είναι μια γυναίκα που αξίζει το σεβασμό μας για τον τρόπο που τα αντιμετώπιζε όλα αυτά» τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Πρετεντέρης, υποστηρίζοντας ότι η Φώφη Γεννηματά «είναι μια γυναίκα που λειτούργησε ένα παράδειγμα: είναι μια γυναίκα που υπήρξε κόρη – ενεργή κόρη, υπήρξε μητέρα – ενεργή μητέρα, σύζυγος – ενεργή σύζυγος και ταυτοχρόνως πρόεδρος κόμματος, αρχηγός κόμματος, υπερνομάρχης, υπουργός».

«Είναι ένα υπόδειγμα γυναίκας στο δημόσιο βίο και θα έπρεπε πολλές γυναίκες σήμερα το βράδυ να αντλήσουν όχι μόνο το κουράγιο της για την αντιμετώπιση μιας αρρώστιας, αλλά και την πεποίθηση ότι μπορεί να τα κάνει κανείς όλα αυτά και να είναι στο δημόσιο βίο και να είναι και γυναίκα, σύζυγος, μητέρα» κατέληξε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/10/2021