Υγεία

Φωτιές: Δεκάδες άτομα στα νοσοκομεία με αναπνευστικά και άλλα προβλήματα

20.07.2022 | 20:20 Eνσωμάτωση

Αυξήθηκε ο αριθμός των τραυματιών από τη φωτιά στην Πεντέλη, καθώς από τρεις τραυματίες, σε νοσοκομεία της Αττικής έχουν διακομισθεί μέχρι στιγμής 34 ασθενείς.

Ειδικότερα, έχουν διακομισθεί 34 ασθενείς με ασθενοφόρα, Κινητές Ιατρικές Μονάδες και Όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών) σε νοσοκομεία ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.

Αναλυτικά:

– 1 στο Γ. Γεννηματάς,

– 5 στο Ιπποκράτειο,

– 23 στον Ερυθρό Σταυρό,

– 1 στο Σωτηρία,

– 1 στο ΚΑΤ ενώ 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά & ελαφρείς τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Γεννηματά και ενημερώθηκε για την κατάσταση των ασθενών που προσήλθαν στο νοσοκομείο και ειδικότερα για τον ασθενή που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων.

Το νοσοκομείο παραμένει σε ετοιμότητα.

Εκκενώσεις πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Από τις εκκενώσεις που έγιναν α) από τις Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), β) από το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής) και από την Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακα), το ΕΚΑΒ διακόμισε σε νοσοκομεία μόνο τους φιλοξενούμενους που είχαν ανάγκη.

Τρεις στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) ενώ οι υπόλοιποι εκκενώθηκαν με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται πως χτες στήθηκε επιχείρηση από το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας προκειμένου να εκκενωθεί το «Παίδων Πεντέλης» και το «Νταού Πεντέλης».

Επιπλέον, όπως έχει γίνει γνωστό, από τις Αρχές έγιναν και 680 απεγκλωβισμοί πολιτών που είχαν ανάγκη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/07/2022