Ελλάδα

Φωτιά: Κινδύνεψαν παιδιά & εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

20.07.2022 | 20:12 Eνσωμάτωση

Στο παρά πέντε σώθηκε το Νοσοκομείο Παίδων στην Πεντέλη.

Τεράστιες φλόγες ζώνουν το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Οι πύρινες γλώσσες του εφιάλτη που ξεκίνησε από το Ντράφι, γρήγορα άρχισαν να «περικυκλώνουν» το νοσοκομείο Παίδων από τη βόρεια πλευρά.

Οι στιγμές είναι πραγματικά εφιαλτικές. Ανεξέλεγκτο το μέτωπο της πυρκαγιάς, φτάνει έως τον προαύλιο χώρο του ιδρύματος. Καίει τα δέντρα γύρω από το νοσοκομείο.

Τελευταίο ανάχωμα τα πυροσβεστικά οχήματα που έχουν παραταχθεί μπροστά στην είσοδο έτοιμα να δώσουν την ύστατη μάχη για να σωθεί το ιστορικό κτίριο.

Τα 400 στρέμματα πευκοδάσους μέσα στο οποίο βρίσκεται το Παίδων Πεντέλης κινδυνεύουν να γίνουν στάχτη. Και μαζί τους είναι έτοιμο να παραδοθεί στις φλόγες το κτίριο που έχει γλιτώσει δεκάδες φορές από αντίστοιχες πυρκαγιές, από τις αρχές της δεκαετίας του ‘40.

Νωρίτερα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να μην κινδυνεύσει κανείς, το νοσοκομείο με μια συντονισμένη επιχείρηση εκκενώθηκε και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς δομές.

36 παιδιά που νοσηλεύονταν στο ίδρυμα και 19 εργαζόμενοι με ασθενοφόρα και άλλα οχήματα εγκατέλειψαν το νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, μετά από την εντολή των αρχών.

Μετά την προληπτική εκκένωσή του, το νοσοκομείο φαινόταν ότι δε θα διέτρεχε κίνδυνο. Η αλλαγή της διεύθυνσης των θυελλωδών ανέμων όμως έφεραν ξαφνικά από τη μια στιγμή στην άλλη όσους είχαν μείνει για να το προστατεύσουν, μπροστά στην πύρινη λαίλαπα που απειλούσε να κατακάψει τα πάντα στο πέρασμα της.

Τελικά μετά από μια τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστών, ανδρών του στρατού αλλά και κατοίκων της περιοχής και με τη βοήθεια των ανέμων που ξαφνικά άλλαξαν πορεία, το νοσοκομείο γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τον πύρινο εφιάλτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/07/2022