Ελλάδα

Καβάλα: Σε εγρήγορση οι Αρχές – Παραμένουν αποκλεισμένες περιοχές

17.07.2022 | 20:56 Eνσωμάτωση

Σε εγρήγορση βρίσκεται η τοπική κοινωνία αλλά και η αυτοδιοίκηση στην Καβάλα, μετά την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους τύπου Antonov.

Αν και όπως έγινε γνωστό μετά από τις έρευνες στο σημείο, δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες, περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες καθώς συντρίμμια του Antonov αλλά και πυρομαχικά βρίσκονται διασκορπισμένα στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, προϊστάμενος διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε πως μετά την έρευνα του στρατού δεν έχουν βρεθεί τοξικές ουσίες στο σημείο της πτώσης.

«Έχουν ληφθεί δείγματα εδάφους ώστε να γίνουν οι αναλύσεις των χημικών παραμέτρων. Αυτές θα πάνε στο Γενικό Χημείο του Κράτους και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και τα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα πάρουν δείγματα και από το νερό και από το έδαφος και από τον αέρα ώστε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν την ασφάλεια των κατοίκων».

Σύμφωνα με τον κ. Χουβαρδά, η περιοχή θα παραμείνει αποκλεισμένη για αρκετό καιρό, «καθώς πρέπει να γίνει εκκαθάριση όλων των δειγμάτων που έχουν βρεθεί. Άμεση προτεραιότητα είναι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να μπορούν να μπουν στις περιοχές ώστε να αποκαταστήσουν τη ρευματοδότηση».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/07/2022