Ελλάδα

Καβάλα: Δώδεκα τόνους πυρομαχικά μετέφερε το Antonov – Είχε προορισμό το Μπαγκλαντές

17.07.2022 | 13:07 Eνσωμάτωση

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για την υπόθεση της πτώσης του αεροσκάφους τύπου Antonov στην Καβάλα και του υψηλής επικινδυνότητας φορτίου του.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από συνέντευξη Τύπου για το δυστύχημα που παραχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, το αεροσκάφος μετέφερε πυρομαχικά.

Όπως είπε, το Antonov μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπανγκλαντές και όχι η Ιορδανία.

Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμάν και το Ριάντ για ανεφοδιασμό, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε, επίσης, ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρεία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπανγκλαντές.

Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου Αμυνας. Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές Αντιφιλίππων & Παλαιοχωρίου Καβάλας

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και του πολεμικού φορτίου που μετέφερε το Antonov, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου.

Ο λόγος είναι να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους Antonov που έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα πολλών μέτρων.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει αυτή η απαγόρευση, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστός ούτε ο ακριβής αριθμός των μερών του αεροσκάφους που βρίσκονται διάσπαρτα στις αγροτικές εκτάσεις ούτε, όμως, και η επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 17/07/2022