Κόσμος

Καβάλα: Εκτεταμένα ρεπορτάζ από τα διεθνή ΜΜΕ για την πτώση του αεροσκάφους

17.07.2022 | 21:01 Eνσωμάτωση

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση για την συντριβή του Antonov στη χώρα μας.

Τα μεγαλύτερα δίκτυα στην Ευρώπη και την Αμερική με έκτακτα δελτία κάλυψαν την είδηση, υπογραμμίζοντας πως το μοιραίο αεροσκάφος μετέφερε όπλα από τη Σερβία στο Μπαγκλαντές και πως σε αυτό επέβαιναν οκτώ άτομα.

«Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος που ανήκει σε ουκρανική εταιρεία συνετρίβη στην Βόρεια Ελλάδα λίγο μετά την αναφορά για μηχανική βλάβη από τον πιλότο του. Οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για 8 άτομα πλήρωμα», λέει στο ρεπορτάζ της η DW.

«Βλέπετε το σημείο της συντριβής κοντά στην Καβάλα. Η πτήση είχε ναυλωθεί από την ουκρανική εταιρεία Meridian», αναφέρει σε ρεπορτάζ του το CNN.

Με έκτακτα δελτία και αναλυτικό ρεπορτάζ τα μεγαλύτερα ξένα δίκτυα καλύπτουν από την πρώτη στιγμή την συντριβή του Antonov στην Καβάλα.

Τα ξένα δίκτυα κάνουν ειδική αναφορά στο φορτίο του ουκρανικής κατασκευής αεροσκάφους.

«Πλάνα δείχνουν το αεροσκάφος να πέφτει φλεγόμενο πριν συντριβή και προκληθεί μεγάλη έκρηξη. Οι πυροσβέστες αναφέρουν πως το φορτίο ήταν πυρομαχικά», σημειώνει το BBC.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τα διεθνή Μέσα υπάρχει και για τον τρόπο με τον οποίο οι ελληνικές Αρχές διαχειρίστηκαν το δυστύχημα αλλά και την άμεση επέμβαση ειδικών κλιμακίων των ενόπλων δυνάμεων για να διαπιστωθεί εάν το φορτίο του Antonov ήταν επικίνδυνο.

«Ειδικοί του Ελληνικού στρατού και της αρχής ατομικής ενέργειας χρησιμοποίησαν πριν από λίγο drone για να προσεγγίσουν το σημείο και να διαπιστώσουν εάν το άγνωστο φορτίο ήταν τοξικό», επισημαίνει το FRANCE 24.

Με ανταποκρίσεις από τη Σερβία τα ξένα δίκτυα σημειώνουν πως το αεροσκάφος μετέφερε μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

«Το αεροπλάνο έφυγε εχθές το απόγευμα από το αεροδρόμιο της Νις στην κεντρική Σερβία με φορτίο 11,5 τόνων από όλμους.

Κατασκευάστηκαν στην Σερβία και επρόκειτο να πουληθούν ή είχαν ήδη πουληθεί στην κυβέρνηση του Μπαγκλαντές. Σχεδόν δύο ώρες αργότερα υπήρξε έκρηξη ή πυρκαγιά στο αεροσκάφος και συνετρίβη στην Ελλάδα», λέει το FRANCE 24.

Εκτενές ρεπορτάζ για το δυστύχημα στην Καβάλα φιλοξενούν και οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες παγκοσμίως.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/07/2022