Κόσμος

Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Ντράγκι ο Ιταλός πρόεδρος

15.07.2022 | 20:19 Eνσωμάτωση

Σε παρατεταμένη πολιτική δίνη μπαίνει η Ιταλία μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι. Αν και ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του, οι ιταλικές εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Ντράγκι επιμένει.

Οι καλές σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και του σημερινού Μάριο Ντράγκι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο Ντράγκι υπέβαλλε την παραίτηση του μετά την άρνηση του κινήματος των Πέντε Αστέρων του Κόντε να εγκρίνει πακέτο κρατικής βοήθειας προς εταιρείες και νοικοκυριά που επλήγησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ύψους 26 δισεκ. ευρώ.

Στην πραγματικότητα ο Τζουζέπε Κόντε βλέποντας τη δημοτικότητα του κόμματος του να πέφτει επιδιώκει να βγει αλώβητος από τις δραματικές συνέπειες της εκτίναξης του υψηλού πληθωρισμού που έχει προκαλέσει η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε για ακόμα μία φορά σανίδα σωτηρίας στη χώρα αφού δεν αποδέχτηκε την παραίτηση Ντράγκι, τον οποίο οι Ιταλοί πολίτες θεωρούν πόλο σταθερότητας.

Μετά την άρνηση του Ματαρέλα να αποδεχθεί την παραίτηση Ντράγκι την επόμενη εβδομάδα θα επαναληφθεί η ψήφος εμπιστοσύνης.

Η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία κλυδωνίζουν σταθερές κυβερνήσεις προκαλώντας τρόμο στις Βρυξέλλες.

Ειρωνείες Μεντβέντεφ για τις παραιτήσεις Τζόνσον και Ντράγκι

Με μία σαρκαστική ανάρτηση ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στενός συνεργάτης του Πούτιν, έγραψε πως «οι καλύτεροι φίλοι της παρέας φεύγουν», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι σταθερές δημοκρατικές κυβερνήσεις καταρρέουν κάτω από την πίεση της Ρωσίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/07/2022