Κόσμος

Ταϊλάνδη: Διάσωση ελεφαντίνας που έπεσε στην αποχέτευση με το μικρό της

15.07.2022 | 20:35 Eνσωμάτωση

Υπό καταρρακτώδη βροχή κτηνίατροι και εργαζόμενοι πάρκου άγριων ζώων στην Ταϊλάνδη προσπαθούν με γερανό να βγάλουν τον θηλυκό ελέφαντα από το φρεάτιο.

Το μόλις ενός έτους ελεφαντάκι γλιστρά και πέφτει σε αποχέτευση βάθους επτά μέτρων. Κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού του η μητέρα του παρακολουθεί αγωνιωδώς και δεν τους αφήνει να συνεχίσουν την επιχείρηση. Για αυτό το λόγο την νακρώνουν, αλλά παραπατά και πέφετει ΚΑΙ εκείνη στην αποχέτευση.

Οι κτηνίατροι δίνουν μάχη για να επαναφέρουν στη ζωή την ελεφαντίνα, η οποία όπως πέφτει χτυπά το κεφάλι της και χάνει τις αισθήσεις της. Τότε, πηδούν πάνω της δίνοντας της τις πρώτες βοήθειες, πιέζοντας το στήθος της, σαν να ήταν άνθρωπος. Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες καταφέρνουν να την ξυπνήσουν και όλοι ενθουσιάζονται.

Διασώστες σκάβουν με μπουλντόζα για να απομακρύνουν το χώμα και να μπορέσει το μικρό ελεφαντάκι να σκαρφαλώσει και να βγει από το φρεάτιο. Μετά από τρεις ώρες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τη μητέρα και το μικρό της.

Το μικρό άρχισε αμέσως να θηλάζει τη μητέρα του, η οποία ανέκτησε τις αισθήσεις της πολύ γρήγορα και επέστρεψαν και οι δύο στο φυσικό τους κόσμο, στη ζούγκλα μετά τη μεγάλη περιπέτεια τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/07/2022