Κόσμος

ΗΠΑ: Οργή για την άρνηση να κάνουν άμβλωση σε 10χρονη θύμα βιασμού

15.07.2022 | 20:35 Eνσωμάτωση

Σε άγριες εποχές σκοταδισμού φαίνεται να επιστρέφουν οι ΗΠΑ μετά την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος της άμβλωσης ύστερα από 50 χρόνια. Το 10χρονο κοριτσάκι που είχε πέσει θύμα βιασμού αναγκάστηκε να αλλάξει πολιτεία και από το Οχάϊο ταξίδεψε ως την Ιντιάνα όπου επιτρέπονται οι αμβλώσεις. Όμως σε μία αδιανόητη κίνηση γενικός εισαγγελέας της πολιτείας διεξάγει έρευνα σε βάρους της γυναικολόγου που ανέλαβε την υπόθεση.

Πέρα από κάθε λογική η τροπή που έχει λάβει η έκτρωση στην οποία υποβλήθηκε ένα δεκάχρονο κορίτσι θύμα βιασμού στο Οχάιο των ΗΠΑ όπου απαγορεύονται τέτοιου είδους επεμβάσεις.
Χαρακτηριστική ήταν και η παρέμβαση του Τζο Μπάϊντεν ο οποίος εμφανίστηκε σοκαρισμένος.

Το μικρό κορίτσι όχι μόνο αναγκάστηκε να μεταφερθεί στην πολιτεία της Ιντιάνα, αλλά διώκεται τώρα και η γυναικολόγος που πραγματοποίησε την επέμβαση.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ιντιάνα προσπαθεί να βρει απεγνωσμένα παραθυράκια για να τη διώξει νομικά.

Στην Ιντιάνα, η μη καταγραφή της άμβλωσης τρεΙς μέρες μετά την πραγματοποίηση της και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες αποτελεί πταίσμα. Η υπόθεση έχει λάβει τέτοια έκταση που η γιατρός Κέιτλιν Μπερνάρ αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση για να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμα της να εξασκεί το επάγγελμα της.

Η κατάργηση του αυτονόητου συνταγματικού δικαιώματος από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να αποφασίζει η γυναίκα για το σώμα της βυθίζει ακόμα περισσότερο μία από τις πιο προοδευτικές χώρες του κόσμου στο διχασμό και την επιστρέφει στο μεσαίωνα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/07/2022