Ελλάδα

Ένοχος για δύο βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης

13.07.2022 | 13:13 Eνσωμάτωση

Το δικαστήριο έκρινε τον ηθοποιό ένοχο και δύο βιασμούς και αθώο για άλλους δύο.

Ένοχος κατά πλειοψηφία για τους δυο από τους τέσσερις βιασμούς που τον οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου κρίθηκε πριν από λίγο ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Το δικαστήριο μετά από διάσκεψη τριών και πλέον ωρών αποτιμώντας τα στοιχεία της πολύμηνης διαδικασίας έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών.

 Σύμφωνα με την απόφαση η πρόεδρος και η εξ αριστερών δικαστής είχαν τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί αθώος για το σύνολο των κατηγοριών.

Νωρίτερα η πρόεδρος είχε  από έδρας είχε ανακοινώσει ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για τον τέταρτο καταγγέλλοντας ο οποίος δεν εμφανίστηκε να καταθέσει και κατά πλειοψηφία αθώος για μια ακόμα πράξη βιασμού.
Όπως φάνηκε από την απόφαση που εκφώνησε η πρόεδρος του δικαστηρίου Παναγιώτα Γιούπη οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι δεν πείστηκαν από τα υπερασπιστικά επιχειρήματα που προέβαλε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνούμενος ότι έχει τελέσει τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται.
Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η οποία ήταν η μικρότερη που διαθέτει το Πρωτοδικείο για την εκδίκαση υποθέσεων αρμοδιότητας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Κατά την εκφώνηση της απόφασης παρόντες ήταν οι δύο από τους τρεις καταγγέλλοντες που περίμεναν με αγωνία στην απόφαση των δικαστών, όπως και πρόσωπα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του κατηγορούμενου ο οποίος ψύχραιμος άκουσε την πρόεδρο του δικαστηρίου να ανακοινώνει την ενοχή του.
Η δίκη συνεχίζεται με την αγόρευση του Αλέξη Κούγια για την αναγνώριση ελαφρυντικών.
Το απόγευμα αναμένεται η τελική ετυμηγορία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/07/2022