Κόσμος

Μακελειό στο Τέξας: Τραγική καθυστέρηση της αστυνομίας να επέμβει στο σχολείο

13.07.2022 | 14:18 Eνσωμάτωση

Βίντεο - ντοκουμέντο δείχνει πώς οι αστυνομικοί περίμεναν περισσότερο από μία ολόκληρη ώρα προτού επέμβουν στο δημοτικό σχολείο Ρομπ, στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας, την 24η Μαΐου.

Το βίντεο δείχνει τον Σαλβαντόρ Ράμος με μία ανατριχιαστική ψυχραιμία να μπαίνει στο σχολείο του Ουβάλντε κρατώντας το όπλο του. Περπατάει ήρεμα με κατεύθυνση προς τις τάξεις.

Όταν ακούγεται ο πρώτος πυροβολισμός ένα παιδί που κυκλοφορεί στο διάδρομο του σχολείου τρέχει να κρυφτεί. Κόβουν την ανάσα οι φωνές και οι πυροβολισμοί.

Τρία λεπτά μετά την είσοδο του Ράμος στο σχολείο το βίντεο δείχνει τους πρώτους αστυνομικούς να μπαίνουν. Κάθε λεπτό που περνά ο μακελάρης σκοτώνει και ένα παιδί. Οι αστυνομικοί παραμένουν στις θέσεις τους.

Έχουν περάσει 45 ολόκληρα λεπτά και περιμένουν ακόμα ενισχύσεις. 77 λεπτά αργότερα οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων σπάνε την πόρτα και αντικρίζουν το δράστη.

Έχει προλάβει να ολοκληρώσει την τραγωδία του σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο δασκάλες.

Οι γονείς είναι εξαγριωμένοι που δόθηκε το βίντεο στη δημοσιότητα…

Οι αστυνομικοί αργότερα ισχυρίστηκαν ότι περίμεναν για το κλειδί της τάξης, που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν κλειδωμένη.  Ενας αστυνομικός είχε την ευκαιρία να πυροβολήσει τον δράστη πριν μπει στο κτίριο, αλλά δεν το έκανε.

Το υλικό, φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, που απέδειξαν ότι ήταν ανίκανοι να υπερασπιστούν τα παιδιά της κοινότητας από έναν παρανοϊκό μακελάρη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/07/2022