Πολιτική

Νέος γύρος αντιπαράθεσης Μητσοτάκη-Τσίπρα για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

13.07.2022 | 13:29 Eνσωμάτωση

Στη σκιά των δηλώσεων Βερναρδάκη και της επίθεσης που εξαπέλυσε στη Νίκη Κεραμέως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετείται αυτή την ώρα στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. Τη σκυτάλη αναμένεται να πάρει στη συνέχεια και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς και το σύνολο των πολιτικών Αρχηγών.

Η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να μιλήσει σήμερα Τετάρτη στη Βουλή σχετικά με νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που επιφέρει σημαντικές αλλαγές, μεταξύ άλλων, στον τρόπο εκλογής πρυτάνεων. Ωστόσο ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στο επεισόδιο που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην υπουργό του και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης σύγκρινε σε βίντεο που ανέβασε και στη συνέχεια κατέβασε στο Tik Tok, την Νίκη Κεραμέως την οποία συγκρίνει με την προφυλακισμένη για την δολοφονία του παιδιού της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια ως τη «μητέρα» της ιδεολογικής μάχης που θα δοθεί τους επόμενους μήνες.

Οι πολιτικές για την παιδεία στο σύνολο τους, θα αποτελέσουν και μια από τις κεντρικές διαχωριστικές γραμμές, στην πορεία έως τις επόμενες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το νομοσχέδιο αυτό είναι το 8ο κατά σειρά και με αυτόν τον τρόπο συμπληρώνεται το τόξο των αλλαγών που είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Η συζήτηση θα είναι 3ήμερη, και θα μιλήσουν περί τους 14ο βουλευτές.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει αύριο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, γεγονός που αποσυμπιέζει την πολιτική ατμόσφαιρα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/07/2022