Ελλάδα

Το MEGA στη Χίο των γραφικών χωριών και των όμορφων ανθρώπων

13.07.2022 | 14:25 Eνσωμάτωση

Το MEGA βρέθηκε στο μαγευτικό νησί της Χίου και κατέγραψε υπέροχες εικόνες από έναν τόπο γεμάτο φυσική ομορφιά που μαγνητίζει.

Ένα μαγικό νησί του Αιγαίου, γεμάτο από μυρωδιές και ομορφιές. Ένας τόπος γεμάτος από φυσικά στοιχεία, που σε μαγνητίζουν.

Το ταξίδι στη Χίο είναι εμπειρία ζωής!

Μόλις 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Χίου βρίσκονται τα Μεστά , τα οποία συγκαταλέγονται στα Μαστιχοχώρια. Ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού. Πρόκειται για μεσαιωνικό χωριό, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο. Ένας εκπληκτικός συνδυασμός Γενουάτικου και Ελληνικού πολιτισμού.

Τη γραφικότητα του χωριού πλουτίζουν ίχνη από τοιχογραφίες και μαγαζάκια με παλιά αντικείμενα. Το χωριό αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, τόσο για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του που παραπέμπει στο Μεσαίωνα, όσο και για την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Η βόλτα σε αυτά τα μινιόν σοκάκια, κάτω από τις καμάρες των μπαλκονιών σε απόσταση… αναπνοής από το κεφάλι σας, θα δίνουν ενίοτε την αίσθηση ότι περπατάτε μέσα σε ένα παλιό παραμύθι.

Ολόκληρο το χωριό είναι χτισμένο σαν ένα κάστρο. Τα σπίτια, μικρά και πέτρινα είναι χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο και σχηματίζουν στην εξωτερική περίμετρο του οικισμού ένα ισχυρό προστατευτικό τείχος.

Το νησί το κάνουν ακόμη πιο όμορφο οι άνθρωποί του. Οι φιλόξενοι Χιώτες σας υποδέχονται πάντα με χαμόγελο και με καλή διάθεση για να σας προσφέρουν τις πιο γευστικές χιώτικες συνταγές τους, αλλά και να σας διασκεδάσουν.

Μετά από 2 χρόνια πανδημίας, η φετινή τουριστική σεζόν φέρνει χαμόγελα και αισιοδοξία στους ανθρώπους του νησιού.

Κι εκεί που οι επισκέπτες του νησιού κοιτούν την όμορφη θέα από το λιμάνι, περνούν ξυστά από δίπλα τους τα πλοία. Μια μοναδική εμπειρία, που ζει κανείς μόνο στη Χίο.

Όταν τη γνωρίσετε, θα την ερωτευτείτε. Η αρχόντισσα του βορείου Αιγαίου θα σας κλέψει την καρδιά, με την πρώτη ματιά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/07/2022